Terras Westkop
Terras Westkop (Foto: Thomas Tournier)

Thomas Tournier stort zich met de Westkop op speciaalbier en pizza

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site berichten met foto plaatsen!

Italiaanse geuren uit de keuken, een terras dat oogt als een Duitse ‘biergarten’ en dat gecombineerd met de lekkerste bieren van de minder bekende brouwerijen. De Westkop probeert zich op deze manier te onderscheiden van de Rotterdamse horeca. De officiële opening moet nog plaatsvinden, maar het café draait op volle toeren alsof ze al jaren geopend zijn. Wij spraken met eigenaar Thomas Tournier (30) die zich met de Westkop in een nieuw avontuur stort.

Wij ontmoeten Thomas bij de Westkop, gelegen bij het Museumpark. Na zijn werkzaamheden bij speciaalbiercafé Reijngoud wilde de geboren Rotterdammer voor zichzelf aan de slag.

Een aantal jaar geleden had de enthousiaste ondernemer al interesse om op deze locatie een horecazaak te beginnen. “Het terras is enorm groot en staat de hele dag in de zon.” Toen Thomas hoorde dat het pand beschikbaar kwam, had hij weinig bedenktijd nodig. Ook over de naam hoefde de bierliefhebber niet lang na te denken. In de notulen van Het Nieuwe Instituut, waar de Westkop onderdeel vanuit maakt, stond de naam al genoemd. Daarnaast is de horecazaak gelegen op de kop naar het westen van Rotterdam. “De Westkop klinkt ook wel lekker Rotterdams,” geeft Thomas aan.

Op dit moment wordt aan de overzijde van de weg nog hard gebouwd. Straks als het Depot Boijmans Van Beuningen af is, dan heeft de Westkop een uniek uitzicht. Door het grote iconische ei krijgt het zicht vanaf het terras een sciencefictionachtige sfeer. Met de ligging tegen het centrum van Rotterdam aan en de korte afstand naar het uitgaansgebied op de Witte de Withstraat, heeft deze plek veel potentie.

Voor iedereen toegankelijk

Het terras leent zich uitstekend om op vrijdagmiddag het weekend in te luiden met een borrel. Studenten van de Hogeschool Rotterdam lopen straks, als de opleidingen weer van start gaan, meteen vanuit het klaslokaal door voor een biertje. Museumbezoekers van Boijmans kunnen hun maag komen vullen voor een overheerlijke lunch. Op deze manier heeft de Westkop voor elk wat wils. “De Westkop moet voor iedereen toegankelijk zijn,” legt Thomas uit.

“Eerst wilde ik vooral de focus leggen op het concept: bier en pizza. Uiteindelijk hebben wij de kaart al aardig uitgebreid. In de keuken staat straks een Italiaanse kok. Francesco, een betere Italiaanse naam is er niet, komt dan zijn kookkunsten tonen.”

Bier geeft andere energie

Gemoedelijkheid en een informele sfeer, dat zijn de kernpunten voor de Westkop. “Bij veel pizzarestaurants staat de wijn voorop, bij ons is dat het bier” Wijn staat wel op de kaart, maar de focus ligt op de speciaalbieren die met veel zorg worden uitgekozen. Van craftbeer tot seizoensbier en IPA. De lokale Rotterdamse bieren van de ROTT. Brouwers staan op de kaart, maar ook bieren van onze zuiderburen.

“Bier geeft een andere energie dan wijn.” Op de kaart vinden wij dan ook geen standaard bieren, maar vooral nieuwe brouwerijen.

De opening

“Met ons concept proberen wij iets moderner te zijn dan de traditionele horeca.” Eens in de maand wil Thomas dat de voetjes van de vloer gaan. Zo is op zaterdag 7 september al de eerste avond waarbij tot in de late uurtjes gefeest kan worden. Aanstaande vrijdag 23 augustus gaat de zaak officieel open.

“Iedereen is van harte welkom om dit feestje met ons mee te vieren.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden