Het leuke is dat de collectie in de winkel continu wisselt. (Foto: Awearness Kollektif)
Het leuke is dat de collectie in de winkel continu wisselt. (Foto: Awearness Kollektif) (Foto: Awearness Kollektif)

Swapshop010 is de eerste winkel waar je alleen maar kunt ruilen

Rotterdam - Op zaterdag 31 augustus opent de eerste echte Swapshop van Nederland haar deuren in hartje Rotterdam. Swapshop010 wordt gerund door Awearness Kollektif en is onderdeel van de mini-mall Oase. Een Swapshop is een winkel waar het niet draait om het kopen, maar om het swappen (ruilen) van kleding, schoenen en accessoires.

Je kunt in Swapshop010 terecht om kleding die in je kast ligt te verstoffen in te leveren in ruil tegen punten. Met deze punten kun je vervolgens nieuw gescoorde items 'afrekenen'. Het leuke is dat de collectie in de winkel continu wisselt, dat verschillende stijlen naast elkaar hangen en dat je, als je geluk hebt, ook de verhalen achter jouw 'nieuwe' kledingstukken mee naar huis kunt nemen.

Awearness Kollektif wil mensen bewust maken van de gevolgen van hun koopgedrag en een alternatief creëren. De kledingindustrie is de op één na meest vervuilende industrie in de wereld en kent veel misstanden: lonen verder onder het minimumloon, overuren, blootstelling aan giftige stoffen, onderdrukking en kinderarbeid.

Awearness Kollektif organiseert al swapevenementen op verschillende plekken in Rotterdam, Utrecht en Tilburg, maar de Swapshop010 is de eerste echte winkel. De Swapshop is te vinden op de tweede verdieping van de impact mini-mall Oase aan de Westewagenstraat 80, recht achter de Hudson's Bay. Swapshop010 is vanaf zaterdag 31 augustus open van woensdag tot en met zondag van 8.00 tot 18.00 uur.

Hoe het werkt? Neem maximaal acht mooie kledingstukken, schoenen of accessoires mee en zorg dat de kleding schoon en gewassen is en geen gaten of vlekken heeft. Bij de inname ontvang je een puntenkaart. Het aantal punten dat je ontvangt hangt af van het soort item en de kwaliteit ervan. Je punten blijven altijd geldig, ook voor andere swapevents van Awearness Kollektif. Naast het puntensysteem wordt gewerkt met een klein bedrag aan servicekosten voor ieder afgerekend fashion item.

Op zaterdag 31 augustus opent de Swapshop010 haar deuren om 11.30.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden