Morgen mag je gratis je buurman of -vrouw meenemen naar de Pleinbioscoop

Rotterdam - Op maandag 19 augustus vertoont de Pleinbioscoop in het Museumpark de Rotterdamse documentaire Goede Buren van filmmaker Stella van Voorst van Beest. Deze IDFA-publieksfavoriet gaat over de strijd tegen eenzaamheid in de stad. Ook de Pleinbioscoop stimuleert graag goede banden tussen buren in Rotterdam. Daarom krijgt iedereen die samen met een buurman of -vrouw naar de film komt het tweede kaartje gratis.

Toen de Rotterdamse Bep de Bruin pas na 10 jaar dood gevonden werd in huis, stond de stad op zijn kop. Niemand had haar gemist. Hoe kon dat gebeuren? In de film Goede Buren gaan vrijwilligers Ada en Wilma de strijd aan met eenzaamheid onder ouderen in IJsselmonde. Samen leggen ze onvermoeibaar huisbezoeken af, op zoek naar ouderen die hulp nodig hebben. Regisseur Stella van Voorst van Beest volgde het duo meer dan twee jaar. Ook de voorfilm van deze avond is van Rotterdamse makelij: Met sokken op de brommer van filmmaker Huub Verburg, een vlotte adolescentenfictie over sukkelige brommerfanaat Alex.

Wie zich samen met een buurvrouw of buurman meldt bij de entreekassa van de Pleinbioscoop, krijgt op maandag 19 augustus het tweede filmkaartje gratis. Wel moeten de buren allebei bewijs tonen: een poststuk dat aan hen is geadresseerd. Komen de adressen overeen (of heb je een goed verhaal over waarom dit niet zo is), dan hoef je samen maar 1 ticket te betalen. Met dit soort kleine interventies, Bubbelbrekers genaamd, hoopt de Pleinbioscoop Rotterdammers dichter bij elkaar te brengen door middel van film.

Goede Buren op de Pleinbioscoop
Maandag 19 augustus
Museumpark Rotterdam
Terrein open: 20:00 uur
Start filmprogramma: 21:30 uur
Tickets €6
 

Meer berichten