Voorstellingen op het water van de Rijnhaven bij Straattheater Festival Rotterdam

Rotterdam - Op zaterdag 24 augustus 2019 kun je tijdens Straattheater Festival Rotterdam niet alleen op het Deliplein genieten van verrassende acts, fantasievol theater-, dans- en circusvoorstellingen maar ook op het water in de Rijnhaven. Ze zijn vanaf de Rijnhavenbrug te zien.

Drijvend in een enorme baljurk van paraplu's zingt een sopraan beroemde aria's van onder meer Mozart en Puccini. Gracieus voortbewogen door twee haaien betovert De Drijvende Diva het publiek met haar zuivere stem. Is het een droombeeld van een verdwaalde dame, of toch een sirene? 'De Drijvende Diva' roept associaties op met waternimfen en schipbreukverhalen: het spookbeeld van een dwalende dame op zee, verdronken in een vroegere tijd.

In Multiples H20 proberen vier mannen met exact hetzelfde gezicht op een rubberbootje te stappen omdat ze een dagje willen gaan vissen. Ze zien er identiek uit en bewegen identiek, bang als ze zijn om uit de toon te vallen. Het resultaat is een absurde choreografie van nobele pogingen om je evenwicht te houden, een soort theatrale beeldenroute. Multiples toont een serie van scénes uit het leven van deze mannen, hoe ze hun vrije tijd doorbrengen en hun relaties tot elkaar, in een bijna surrealistische verstilling. Ze laat ons de absurditeiten van hun bestaan zien, met een knipoog. Multiples overschrijdt de grens tussen theater en het echte leven. De improvisaties van de mannen maken hun regelmatig een bijna onzichtbaar onderdeel van het stadsleven.

Verder een eigenzinnige trampoline show, een kleurrijk theaterliedjesprogramma, Spectaculair acrobatisch duet, een muziektheaterfanfare in een hotel lobby, ondeugende liedjes in een vogelhuisje, een dans act in een glazen kooi. Slechts een greep uit wat er te beleven is tijdens Straattheater Festival Rotterdam op 24 augustus. Kinderen kunnen op avontuur gaan tijdens een speciale straatsafari die hun creativiteit en fantasie prikkelt en ze onderdeel van het geheel maakt.

Het festival is gratis en iedereen is welkom. Enkel voor het vogelhuis Mees en de kindersafari betaal je een klein toegangsbedrag. Je hoeft vooraf geen kaartjes te kopen. Er wordt ook met de pet rond gegaan t.b.v. het voortbestaan van het festival en de artiesten.

Neem een kijkje op www.straattheaterfestivalrotterdam.nl voor alle informatie over het festival.

Meer berichten