Zondag kun je kennismaken met zwerkbal, een sport uit de Harry Potter-boeken die wereldwijd wordt beoefend.
Zondag kun je kennismaken met zwerkbal, een sport uit de Harry Potter-boeken die wereldwijd wordt beoefend. (Foto: )

Voor wie het gemist heeft: wat gebeurt er in de buurt?

Rotterdam - In drie van onze edities is deze week helaas een pagina met korte berichten van vorige week verschenen. Stom, wij zijn ook maar mensen. Omdat we aan de hoeveelheid mailtjes zien hoezeer de korte lokale berichtjes gemist worden, hier nogmaals wat er wél in de krant had moeten staan.

Herdenkings-wandeling

Centrum - Donderdag 15 augustus is de herdenking van de capitulatie van Japan, ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Nederland-Indië. Deze wandeling onder leiding van een gids zal aansluiten aan de officiële herdenking die om 10.30 uur begint bij de gedenkzuil, bij de Vlaggenparade op de Boompjes. De wandeling gaat langs de belangrijke plekjes van Waterstad en er is aandacht voor de periode 1940-45 in Rotterdam. Voor diegenen die niet aan het officiële deel deelnemen is de start bij restaurant Prachtig (onder de Erasmusbrug) rond 12.30 uur. Kosten: prijs per volwassene 6 euro, prijs per kind 3 euro. Bij voorkeur aanmelden via www.gilderotterdam.nl.

Boekenmarkt in Caeciliakerk

Lage Land- Ook tijdens de zomer- en vakantiemaanden bent u op de derde zaterdag van de maand welkom op de boekenmarkt in de St. Caeciliakerk in Prins Alexander. Zaterdag 17 augustus kun je van 10.00 tot 15.00 uur weer heerlijk snuffelen tussen de vele honderden boeken. Bij warmte is het heerlijk koel en mocht het regenen, dan blijft u lekker droog. Het assortiment is erg uitgebreid met ruime keuze in romans en themaboeken. Het kwaliteitsniveau van de boeken is zeer hoog. Elke maand worden de boeken vernieuwd. De St. Caeciliakerk is gevestigd aan de Zocherstraat 90 in Het Lage Land. Ingang is aan de Jan Bijloostraat. Informatie: 06 575 94 607 of mail naar bcm.caecilia@live.nl.

Orgelconcert in Paradijskerk

Centrum - Elke derde zondag van de maand is er een orgelconcert in de Paradijskerk. De toegang is vrij, collecte na afloop. Op 18 augustus speelt organist Eveline M. Jansen onder meer orkest-transcripties voor orgel van Joh.Seb.Bach en Guilmant. Iedereen is van welkom! Zondag 18 augustus 14.00 uur. Paradijskerk, Nieuwe Binnenweg 25.

Zwerkbal op Schouwburg-plein

Centrum - Zondag 18 augustus is het zover: Zwerkbal op het Schouwburgplein! De sport, bekend van de Harry Potter-boeken, wordt wereldwijd op professioneel niveau beoefend. Op dit event kun jij kennismaken met de sport. Eerst is er een workshop, gegeven door ervaren spelers, daarna kun je op de bezemsteel springen in een oefenwedstrijd. En als je niet zelf de Gouden Snaai wilt vangen, dan ben je ook hartelijk welkom als toeschouwer. Als je deel wilt nemen aan de workshop, zorg dan dat je in comfortabele sportkleding komt. Aangezien er kunstgras op het plein ligt, is het aan te raden om een lange broek te dragen. Houd ook rekening met het weer (zonnebrand, etc.). Er worden gratis flesjes water uitgedeeld, maar neem ook zelf wat te drinken mee. Dit evenement wordt georganiseerd door Soul & Society in samenwerking met de Rotterdamse Zwerkbal Club de Rotterdam Ravens. Leeftijd 16+ in verband met de fysieke aard van de sport. Het programma begint 15.00 uur.

In gesprek met nieuwe doelgroepen

Centrum - Denkt u wel eens: we vissen steeds in dezelfde vijver? Als u een nieuwe of specifieke doelgroep wilt bereiken, is het goed om te weten waarin die groep geïnteresseerd is. Dit kunt u gebruiken bij het bereiken van die doelgroep. In de interactieve workshop die maandag 19 augustus tussen 19.30 en 22.00 uur wordt gegeven in Speelcentrum Weena draait het om de vraag hoe u in gesprek kunt gaan met 'representanten' van potentiële nieuwe doelgroepen; hoe u die resultaten kunt gebruiken voor het werven van nieuwe deelnemers of vrijwilligers. Zie voor meer informatie en/of direct inschrijven ook www.cvd.nl/events/workshop-in-gesprek-met-nieuwe-doelgroepen-zomerprogramma/. De workshop is onderdeel van het Zomerprogramma van CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg dat bestaat uit 13 inspirerende workshops. Speelcentrum Weena, Diergaardesingel 50 50.

Zomermarkt-concert in de Laurenskerk

Centrum - Sommige Rotterdammers zijn nog nooit in de Laurenskerk geweest. De ideale mogelijkheid voor zo'n bezoek is een zomerse marktdag. In de zomermaanden wordt er elke dinsdag een orgelconcert gegeven. Organist en componist Cor de Jong (1954), die als cantor-organist werkzaam was in binnen- en buitenland, speelt 20 augustus werken van de Nederlandse componisten Hendrik Andriessen en Albert de Klerk en vervolgt met werken Charles Villiers Stanford en Camille Saint-Saens. Toegang is gratis, na afloop is er een collecte voor de kosten. Laurenskerk, Grotekerkplein 27, aanvang 12.45 uur.

Workshop Soundposter maken (8+)

Ommoord - Doe woensdagmiddag 21 augustus mee met de maakworkshop Soundposter in Bibliotheek Ommoord en ontdek spelenderwijs de wereld van wetenschap en techniek. In deze workshop maak je kennis met grafische vormgeving en ontwerp je analoog een poster met verf en tape. Vervolgens wordt er technologie aan toegevoegd en programmeer je een algoritme. Dit zorgt ervoor dat de poster reageert op aanraking en muziek maakt. We raken er steeds meer aan gewend dat alles om ons heen interactief werkt. Alles wordt klik- en swipe-baar. Niet alleen door het gebruik van beeldschermen, maar denk ook aan de trap op Rotterdam Centraal die muziek maakt. Dit spoort mensen aan de normale trap te nemen in plaats van de roltrap. Het interactief maken van omgevingen kan positief gedrag bij mensen stimuleren. Ook papier kan extra functies krijgen door geleidende inkten, kleine chips of augmented reality. Een boek is niet langer meer om alleen te lezen en een poster niet meer alleen iets om naar te kijken. Leeftijd: 8 t/m 12 jaar. Gratis voor leden, 2,50 euro voor niet leden Tickets: via de website van de bieb of aan de balie van de bibliotheek Ommoord, Briandplaats 21.
 

Ook in de krant? Ga dan naar www.dehavenloods.nl en schrijf mee!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden