Foto: Museum Boijmans Van Beuningen

Architectenselectie Museum Boijmans Van Beuningen bekend

Rotterdam - Museum Boijmans Van Beuningen en de gemeente Rotterdam hebben drie architectenbureaus gekozen die de komende maanden verder werken aan hun ideeën hoe de ambitieuze renovatie van het museum vorm te geven. Het gaat om KAAN Architecten met Van Hoogevest Architecten, Mecanoo architecten en Samenwerkende architecten DCA - WDJA. In mei 2019 is de Europese aanbesteding voor de architectenselectie gepubliceerd en genoemde bureaus gaan nu een zogenaamde dialoogfase in.

Een beoordelingscommissie van experts op het gebied van restauratie, renovatie en museale omgevingen heeft aan de hand van selectiecriteria unaniem deze drie architecten/combinaties gekozen. De commissie bestaat uit Rijksbouwmeester Floris Alkemade, architect André van Stigt, voormalig directeur Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed Cees van 't Veen, directie van Museum Boijmans Van Beuningen en experts van de gemeente Rotterdam.

De geselecteerde bureaus gaan de komende maanden in gesprek met het museum en de gemeente. Na deze dialoogfase start de gunningsfase. Hierbij geven de drie architecten/combinaties een uitgewerkte aanbieding naar aanleiding van de informatie die zij hebben opgedaan in de dialoogfase. Hun aanbieding wordt dan weer beoordeeld door dezelfde beoordelingscommissie. De definitieve keuze voor een architect wordt in januari 2020 verwacht.

Het museum heeft haar deuren inmiddels gesloten voor publiek en er worden nu voorbereidingen getroffen om het museumgebouw asbestvrij te maken.

Meer berichten