Nieuw festival op het Rotterdamse water met mariachi, kinderdisco en dichters

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via www.dehavenloods.nl. Alle Rotterdammers kunnen daar zelf een bericht met foto plaatsen.

Het is meer, wat anders en weer gratis een keer. Poëzie Lagogo is aan het meer en meer. Een festival aan de Bergse Voorplas, want het mag wel eens meer open, dat dichten. Meer gezelligheid en lichtvoetige, zonnige poëzie. Dit nieuwe festival aan het Rotterdamse water met mariachi, poëtische kinderdisco en toffe dichters, sluit zondagmiddag 1 september de zomervakantie af: Poëzie Lagogo!

Het buurtfestival Poëzie in het park van vroeger wordt nieuw leven ingeblazen en in een nieuw jasje gehesen met een nieuwe naam erop; Poëzie Lagogo. Natuurlijk met verse namen op een prachtige poster die er zin in lijkt te hebben. Lokale dichters en Rotterdam Revoluties namen een paar maanden geleden de handschoen op en werden even later gesteund door de gebiedscommissie, cultuurscout en lokale ondernemers zoals boekhandel Maximus en wijnbar Mendoza. Poëzie Lagogo vindt plaats op 1 september, de laatste dag van de zomervakantie. Iedereen is dan zo goed als terug en kan zo nog even genieten op deze laatste echte zomerse zondagmiddag van 13uur tot 18uur. De uitvalsbasis is wijnbar Mendoza, gelegen aan de Bergse Voorplas, die als decor gaat dienen voor dit festijn. Dit meer ofwel ‘el lago’ staat centraal, vandaar Lagogo. En het klinkt natuurlijk gewoon lekker.

Behalve dichters is er meer, zoals een Mexicaans mariachi orkest en een uitgebreid poëtisch kinderprogramma. De dichters zijn Ingmar Heytze, Dean Bowen, Demi Baltus, Jana Beranová en lokale helden uit die buurt zoals Luuk Guber, Jeroen Sloof en Piet Janssen. Ook de huidige Rotterdamse Poetryslam kampioen Ramona Maramis staat op Lagogo. Elfie Tromp presenteert de middag. Ook is er nog steeds plekje vrij voor jong talent uit de buurt, voor tips kun je mailen naar edwin@revolutie.tv. Menno Smit verzorgt de poëzieworkshops voor kinderen, het resultaat wordt ook op het podium voorgedragen en tenslotte volgt er een poetry disco. De toegang is gratis.

Win een boottochtje met een dichter!

Ook kan je bootje varen met een dichter, zo’n boottochtje over de Bergse Voorplas kan je winnen door een Lagogo steunkaartje van 5 euro te kopen bij boekhandel Maximus. Op het festival krijg je te horen of je bij de gelukkigen hoort. Geen boot Wel varen zorgt voor de boot. Ook krijg je met je kaartje korting bij de boekenkraam op het festival.

Poëzie Lagogo vindt plaats zondagmiddag 1 september van 13.00 tot 18.00 op het gras naast wijnbar Mendoza, Weissenbruchlaan 149. Makkelijk te bereiken met tram 4. De toegang is gratis.

Facebook Lagogo: https://m.facebook.com/events/2299286590136038

Meer berichten