Rotterdam Rave Festival. Foto: Jordy Brada
Rotterdam Rave Festival. Foto: Jordy Brada

De uitgaanstips van Rotterdam Festivals!

Donderdag
15 augustus

12.00 uur Kunstenaar In Huis: Stefan Cools (7-12)
Bij tentoonstelling De Moestuin onderzoeken kunstenaars het thema groei. Deze vrijdag ontmoet je kunstenaar Stefan Cools, ontdek je hoe hij werkt en bedenk je samen nieuwe ideeën.
Villa Zebra

12.00 uur Gilde Rotterdam: Indië Monument
Een herdenkingswandeling ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Nederland-Indië. De wandelroute loopt langs de belangrijke plekjes van Waterstad en er is aandacht voor de periode 1940-45 in Rotterdam.
Boompjes

Vrijdag
16 augustus

22.00 uur Rotterdam Latin Festival
De stad heeft er een nieuw latin festival bij! Geniet drie dagen lang van salsa, bachata en kizomba. Leer van professionele dansdocenten tijdens de workshops en gooi de heupjes los op de party's.
Zalencentrum Sunrise

19.30 uur Ed Talk #02: Waarom Ed van der Elsken de Pionier van de Kleurenfotografie is
Anne Ruygt legt tijdens haar lezing uit waarom Ed van der Elsken zo graag in kleur fotografeerde en wat hem daarin uniek maakte. Je krijgt inzicht in zijn kleurenwerk en wie hij als persoon was.
Nederlands Fotomuseum

Zaterdag
17 augustus

13.00 uur Rotterdam Rave Festival
Dit jaar voor het eerst op het RDM-terrein in een rauw havengebied op Heijplaat. Ga los op dit industriële techno en housefestival met onder andere Michel de Hey, Secret Cinema, Stranger en ROD.
RDM Rotterdam

13.00 uur Torenjukebox | Muziek in het Stadspark
Op deze dag staat er een torenhoge jukebox op het Grotekerkplein. Richard de Waardt zit hoog bovenin de Laurenskerk, omringt door 49 klokken en speelt op het carillon alle liedjes die beneden op het plein worden aangevraagd.
Grotekerkplein

Zondag
18 augustus

14.00 uur Tango Salon
Leraren van Rotterdamse tangoscholen geven een gratis introductieworkshop voor absolute beginners. Grijp je kans en wie weet ontdek jij je tango talent.
Stadspark Grotekerkplein

11.00 uur Yoga op 't Schouwburgplein
In deze zomerse les doe je oefeningen waarbij het openen van je hart- en borstgebied centraal staat. Daarnaast doe je stretches voor een ontspannen nek en schouders. Voor alle niveaus.
Schouwburgplein

Maandag
19 augustus

20.00 uur Pleinbioscoop
Inmiddels is de Rotterdamse openluchtbioscoop een ware traditie geworden. Negentien zomeravonden lang bewonder je hier de beste films van het afgelopen jaar op het grote doek.
Museumpark

Dinsdag
20 augustus

12.45 uur Zomermarktconcert met Cor de Jong
Tussen het shoppen door even zin om te ontspannen? Neem tijdens de lunchtijd eens een kijkje in de Laurenskerk en geniet van een zomerconcert van organist Cor de Jong.
Laurenskerk

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden