De Wereldhavendagen heeft een aantal nieuwe excursies en vaartochten aan haar programma toegevoegd. (Foto: Anne Reitsma)
De Wereldhavendagen heeft een aantal nieuwe excursies en vaartochten aan haar programma toegevoegd. (Foto: Anne Reitsma) (AnneReitsma_Fotografie)

Excursies en vaartochten tijdens de Wereldhavendagen

Rotterdam - De Wereldhavendagen heeft een aantal nieuwe excursies en vaartochten aan haar programma toegevoegd. Op 6, 7 en 8 september kunnen bezoekers aan allerlei locaties in en om de Rotterdamse haven een bezoek brengen.

De Botlekburg is een van de grootste stalen beweegbare bruggen van Europa. Ook kunnen bezoekers via het Schiekanaal naar de Spaanse Polder. Uiteraard wordt een bezoek aan de monumentale Van Nellefabriek en Tollensfabriek niet overgeslagen. Het programma van Flow Drechtsteden is ook onderdeel van de Wereldhavendagen; een excursie brengt bezoekers naar Veth Propulsion in Papendrecht.

Verder meert zeilschip 'De Eendracht' weer in Rotterdam af, is het mogelijk om vanaf partyschip 'De Ameland' de avondshow met het vuurwerk te bekijken, en verzorgen de historische zeeslepers 'Elbe' en 'Furie' van Sleepboothaven Maassluis diverse tochten. Wie wat meer snelheid zoekt, kiest voor een tocht in een RIB-powerboat of een ritje achterop een waterscooter van Dutch River Riders in de Rijnhaven.

In de week voorafgaand aan het evenement is het marineschip MAHU te bezoeken in de Berghaven in Hoek van Holland. Op zaterdag 7 september vertrekt er vanuit Hoek van Holland een aantal excursies met de Fast Ferry, voor een bezoek aan diverse haventerminals.

De Wereldhavendagen vergroot dit jaar ook het aantal opstaplocaties voor excursies. Zo wordt het voor diverse excursies mogelijk om op te stappen bij de metrohaltes Tussenwater (in Hoogvliet) en Marconiplein. Ook is het bij een aantal excursies dit jaar voor de eerste keer mogelijk om met eigen vervoer te reizen.

Het volledige excursieaanbod van de Wereldhavendagen is te vinden op www.wereldhavendagen.nl. Waar het evenemententerrein rond de Erasmusbrug gratis te bezoeken is, dienen voor de excursies en vaartochten wel kaarten te worden aangeschaft. Voor de ieder jaar weer populaire dagcruise van P&O Ferries is dat nu al mogelijk. Kaarten voor de overige excursies zijn vanaf maandag 26 augustus 12.00 uur online te bestellen.

Zie www.wereldhavendagen.nl.

Meer berichten