Foto: E. Hostein (rond 1840)

Speciale feestdag op verjaardag (250 jaar!) van oudste park van Rotterdam

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via www.dehavenloods.nl. Alle Rotterdammers kunnen daar zelf een bericht met foto plaatsen.

Dit jaar vindt het wijkfeest De Esch plaats op zondag 15 september in de Oude Plantage, op de Oude Plantagedreef te Rotterdam. De stichting Oude Plantage en het Buurtcollectief De Esch hebben hun activiteiten gebundeld in verband met de viering van het 250-jarig bestaan van de Oude Plantage.

Om 13:00 uur wordt het feest geopend door wethouder Bert Wijbenga. Hij onthult twee borden die geplaatst zijn in de Oude Plantage en waarop informatie over dit bijzondere park is te lezen.

Daarna is er een gevarieerd podiumprogramma met muziek uit vervlogen tijden uitgevoerd door een Barokorkest, zeemansliederen gezongen door een Shantykoor, het popkoor Pur Sang met bekende popliederen, een heuse rockband Virginia Plain en als afsluiting tot half zes de swingband Exobeat.

Er zijn dames in kleding uit vervolgen eeuwen. Circus Rotjeknor laat boeiende stunts zien die een circusartiest moet kunnen. Poppenspeler Wim Noordegraaf geeft een voorstelling in zijn poppenkast. Ook de sport wordt niet vergeten: bij een demonstratie schermen kun je van dichtbij zien hoe die sport bedreven wordt. Voetbalclub Excelsior geef een voetbalclinic.

Wie een dansje wil wagen, kan zich te goed doen aan de wals. Natuurlijk is er eten en drinken en wie de wijk wil verkennen kan mee met de paardentram.

In september vindt ook de Rotterdamse Parkenmaand plaats waarin de Gemeente Rotterdam aandacht vraagt voor de toekomst van de parken in de stad.

De stichting De Oude Plantage geeft tijdens het feest informatie over het verleden, heden en de toekomst van de Oude Plantage. De Oude Plantage is het oudste openbare park van de stad, waar destijds alle inwoners frisse lucht konden in ademen, zich konden vermaken en langs de rivier konden wandelen. Op 11 september 1769 besloot het bestuur van de stad Rotterdam dit park aan te leggen. In de twee en een halve eeuw heeft het park veel meegemaakt. In 1963 vond het laatst een herinrichting van het park plaats.

Wie ideeën heeft voor de toekomst van de OudePlantage kan terecht bij de informatietent.

De activiteiten zijn mogelijk gemaakt door de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, het Rotterdams Milieucentrum en de Stichting Neyenburgh.

Dag van de Oude Plantage

Tijd: 13:00-17:30 uur op zondag 15 september 2019

Locatie: Oude Plantagedreef, Rotterdam.

Nadere informatie:

Buurtcollectief De Esch: Leo van Duijvendijk Stichting Oude Plantage: Jan Grevink

www.deeschdwl.nl www.stichting-oudeplantage.nl

064 099 7823 of 062 462 8042

duyve112@planet.nl stichting-oudeplantage@xs4all.nl

Facebook: Oude Plantage

Meer berichten