Ex-gevangenisdirecteur Bakx wint zilver bij World Police & Fire Games in China

Rotterdam - Gerard Bakx (voormalig gevangenisdirecteur Rotterdam) heeft Nederland de eerste medaille bezorgd tijdens de halve marathon in Qincheng Mountain Area in de leeftijdscategorie 65+. Hij won zilver. De gouden medaille ging naar Vladimir Krist en brons voor Wanzhong Liu

"Waanzinnig leuke wedstrijd. Wel wat warm en, zoals de naam van het gebied al doet vermoeden, redelijk heuvelachtig. Maar zeker genoten. Een 2e plaats achter een Rus dus een mooie zilveren medaille. Vladimir tref ik ook as zaterdag bij de cross country. En in 2021 in Rotterdam ga ik natuurlijk voor de eerste plek!", aldus Gerard Bakx. 

Tot en met 18 augustus vertegenwoordigt een team van 40 Nederlandse politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers ons land tijdens de World Police & Fire Games (WPFG). In Chengdu (China) strijden zij samen met 8.000 collega's uit 80 landen in 54 sportonderdelen om de titels.

In 2021 komen de World Police & Fire Games voor het eerst in de geschiedenis naar Nederland, naar Rotterdam. Dan zullen circa 10.000 politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers vanuit de hele wereld het in 60 sportonderdelen tegen elkaar opnemen.

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam: "Voor één groep is sporten extra belangrijk: de medewerkers die zich elke dag weer, vaak onder moeilijke omstandigheden en grote druk, inzetten voor onze veiligheid. Sport is belangrijk om dit werk fysiek en mentaal vol te kunnen houden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden