Foto: Maurice van der Meijs / Red Bull Content Pool

Rotterdamse breakdancersShane, Pauline en Bo willen beste van Nederland worden

Rotterdam - De Rotterdamse breakdancers Shane, Pauline en Bo hopen dit weekend de beste van Nederland te worden bij de Red Bull BC One Holland Cypher in Heerlen. De beste B-boys en B-girls van dat toernooi mogen naar het WK in India. Breakdancen is over vijf jaar een olympische sport en begint steeds populairder te worden.

De Red Bull BC One Holland Cypher, de Nederlandse voorronde voor het WK breakdance, wordt in 2019 alweer voor de 8e keer georganiseerd en belooft een visueel spektakel te worden. Tijdens het internationale dansfestival The Notorious IBE in Heerlen komen de 24 beste breakers van het land in actie in het Parktheater. 16 b-boys en 8 b-girls krijgen de kans hun moves aan het grote publiek te laten zien, drie daarvan komen uit Rotterdam.

Onlangs is het IOC-congres akkoord gegaan met de toevoeging van de danssport aan het olympisch programma van de Zomerspelen van Parijs 2024. Daarmee groeit de zichtbaarheid voor de sport wereldwijd en stijgt de populariteit ook in Nederland; het theater zal op 10 augustus gegarandeerd gevuld zijn met honderden uitzinnige break-fans.

De winnaar van deze battles vertegenwoordigt Nederland bij de BC One Last Chance Cypher op donderdag 7 november in Mumbai, India. Samen met 38 andere wereldwijde voorronde-winnaars wordt hier om de allerlaatste wildcard gestreden die recht geeft op deelname aan de World Final op 9 november, het hoogste podium van de Red Bull BC One. De inzet is Heerlen is dus hoog.
 
De line-up van de Red Bull BC One Holland Cypher 2019 bestaat dit jaar uit 24 dansers en is samengesteld door een deskundige jury. Bij de B-boys doet Rotterdammer Shane mee, bij de B-girls zijn dat de Rotterdamse Bo en Pauline. De jury in 2019 bestaat uit: Pelezinho, Lil G en de Rotterdamse Menno van Gorp, hij won in 2014 en 2017 de Red Bull BC One World Final.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden