Iedereen heeft weleens een lekkere kroel nodig. Er zijn al 190 kroeldekens bezorgd.
Iedereen heeft weleens een lekkere kroel nodig. Er zijn al 190 kroeldekens bezorgd. (Foto: )

Kroeldekens zijn zó'n succes, het loopt helemaal uit de hand...

Rotterdam - Het loopt helemaal uit de hand met de kroeldekens. Er zijn al 14 plekken waar tientallen mensen dekens, kussen en knuffels haken en breien. In de hele regio, en niet meer alleen in Vreewijk zoals we een jaar geleden in deze krant schreven. Er zijn al 190 kroeldekens bezorgd bij mensen die wel eventjes iets te kroelen konden gebruiken.

Het succes levert wel nieuwe kopzorgen op. Initiatiefnemer Noessie Jouhri is dringend op zoek naar opslagruimte. "Ik red het niet meer, mijn hele huis ligt vol met wol! Ik krijg van alles opgestuurd, mensen die wol doneren, particulieren die kroeldekens maken. We lopen vast."

Kroeldkens zijn bedoeld voor wie even een lekker dekentje kan gebruiken om mee te kroelen. Jouhri: "We delen ze gratis uit aan ernstig zieke mensen, of mensen met zware psychische problemen. Er zitten ook kinderen tussen die ziek zijn, of waarvan een van de ouder ernstig ziek zijn. Of politieagenten die tijdens hun werk gewond zijn geraakt. Ik ben vaak tot tranen geroerd; dan hoor ik dat iemand naar het ziekenhuis is voor een chemobehandeling en zijn deken heeft meegenomen. Er zijn zelfs mensen die begraven of gecremeerd worden met hun kroeldeken."

Noessie Jouhri is op zoek naar opslagruimte, maar ook naar sponsors. De dekens moeten immers verpakt worden en opgestuurd. Wie wil helpen, kan zich aanmelden via mailadres muurbloem40@hotmail.com of via de facebookpagina Stichting Kroeldekens Vreewijk!

Meer berichten