Foto: Politie Rotterdam

'Stoere' bromfietser na wilde achtervolging tegen agent: 'Nog een keertje?'

Rotterdam - We moesten een beetje lachen om dit bericht. Zo'n stoer jochie die tijdens een achtervolging met de politie probeert te dollen. Die lachend vraagt, als ie eindelijk is aangehouden: 'Nog een keertje?' Maar echt grappig is het natuurlijk niet. Wel reden voor een paar flinke bekeuringen...

Afgelopen nacht rond 01.00 uur zag een agent een bromfiets zonder verlichting en met zeer hoge snelheid over de Prins Alexanderlaan rijden. Nadat het stopteken werd genegeerd werden de optische licht en geluidssignalen geactiveerd en de achtervolging op een mogelijk gestolen scooter ingezet.

Door te slingeren, een wheelie te proberen, plat in bochten te gaan en over trottoirs, fietspaden, spookrijdend en over een grasperk rijdend, probeerde de bestuurder uit handen van de agent te blijven. Maar die had vaker met dit bijltje gehakt. Voor de jonge bromfietser leek het allemaal wel een spelletje. Op de Madernastraat verloor hij de macht over het stuur en reed hij een groenperk in. Maar de bestuurder sprong terug op het zadel en vervolgde zijn vlucht richting winkelcentrum Lage Land. Ook daar ging het spel met de agent door. De bestuurder deed het namelijk voorkomen zijn vluchtpoging te staken, maar op het moment dat de agent uitstapte ging hij er opnieuw vandoor. Op het Samuel Esmeijerplein kwam de achtervolging uiteindelijk wel tot een einde waarna de bestuurder, een 17-jarige Rotterdammer, kon worden aangehouden.

''Jij kan echt 'Fuc*ing' goed rijden!'', zei de bestuurder lachend tegen de agent nadat die hem in de handboeien had geslagen. Later voegde hij daar nog aan toe teleurgesteld te zijn als zijn bromfiets bij meting langzamer zou rijden dan 80km/u en vroeg of hij een revanche kon krijgen met de agent in kwestie. 

Uit onderzoek bleek dat de bromfiets niet gestolen was. Waarom hij ervandoor ging? Dat wist de bestuurder eigenlijk ook niet echt. Zijn rijbewijs werd per direct ingevorderd en hij kreeg een flink aantal bekeuringen. Ook zal hij zich binnenkort melden voor een verplichte cursus over verantwoord rijgedrag.

Meer berichten