Iqbal Din, adviseur van Ghausia, bij de pitch op Sportpark Olympia. Tussen twee kunstgrasvelden is een verharde strook voor cricket aangelegd die met touwen tijdelijk kan worden omlijnd. (Foto: Emile Hilgers)
Iqbal Din, adviseur van Ghausia, bij de pitch op Sportpark Olympia. Tussen twee kunstgrasvelden is een verharde strook voor cricket aangelegd die met touwen tijdelijk kan worden omlijnd. (Foto: Emile Hilgers) (Foto: )

Steeds meer Rotterdamse cricketteams spelen internationaal

Rotterdam - Steeds meer Rotterdamse cricketteams spelen internationaal. VOC won vorige week de European Cricket League en de Rotterdam Rhino's, met spelers van VOC en Punjab, debuteren op 30 augustus in de Euro T20 Slam. Ghausia Cricket Club Feyenoord is nog niet zover, maar werkt er aan om vanaf een nieuw thuishonk met eigen kweek door te pakken naar de top.

Door Emile Hilgers

Sinds dit voorjaar beschikt Ghausia over een officiële cricket pitch tussen twee kunstgrasvelden op sportpark Olympia. "Het was van begin af aan de bedoeling dat we naar Varkenoord zouden gaan", vertelt adviseur Iqbal Din. "Onze club is in 2011 opgericht voor de jeugd van de Afrikaanderwijk en Bloemhof. Jongens kwamen naar mij toe met de vraag: wij willen cricket spelen. Omdat er in het gebied Feijenoord geen sportvelden zijn, hebben we eerst bij DRL gespeeld en later op de Schulpweg. Onze nieuwe locatie is beter bereikbaar voor de jeugd."

"Ik woon hier achter, in Hillesluis", zegt zoon Junaïd Din. "De meeste jongens wonen hier in de buurt. Ik speel ook zaalvoetbal, cricket is leuk om erbij te doen. Vorig jaar zijn we kampioen geworden en naar de hoofdklasse gepromoveerd."

"We hebben nu twee buitenlandse spelers", legt Iqbal uit. "Maar we willen vooral de eigen jeugd opleiden. Sportbedrijf Rotterdam onderzoekt of er bijvoorbeeld een mobiele pitch kan komen. En we krijgen een speciaal scorebord."

Een andere wens van Ghausia is een eigen onderkomen, voor onder meer de lunch tijdens een traditionele wedstrijd van 50 overs. Iqbal: "We hebben een paar keer in de kleedkamers geluncht, niet ideaal natuurlijk. Voor een extra kantine is in het hoofdgebouw geen plek. We hopen op een unit waar we onze gasten kunnen ontvangen. Met kleedruimten en dichtbij ons veld."

Kijk voor meer informatie over cricket op www.gccf.nl (Ghausia), www.pccr.nl (Punjab), en www.voc-rotterdam.nl (VOC)

Meer berichten