Zondag 11 augustus geeft Combo Scala een concert op kinderboerderij De Blijde Wei. (Foto: M. Gerritse)
Zondag 11 augustus geeft Combo Scala een concert op kinderboerderij De Blijde Wei. (Foto: M. Gerritse) (Foto: )

Wat gebeurt er in de stad?

Rondje door Kralingse Esch

Kralingen - Bij het voormalige Drinkwaterleidingbedrijf in Kralingen ligt de Kralingse Esch. In dit stukje Rotterdam is één van de laatste stukjes verwilderde natuur te vinden. Op het aldaar gestorte havenslib is in de loop der tijd een interessante flora en fauna ontstaan. Een enthousiaste gids vertelt u hier alles over. Er wordt in kleine groepjes gewandeld en de wandeling duurt ongeveer een uur. U wandelt over een graspad, dus wandelschoenen of laarzen zijn gewenst. Kosten: prijs per volwassene 6 euro, prijs per kind 3 euro. Houders van de Rotterdam-pas mogen per jaar eenmaal gratis mee. Bij voorkeur aanmelden via www.gilderotterdam.nl. De Esch
donderdag 8 augustus, 14.00 uur.

Ouderen-middag in bibliotheek

Schiebroek - Wees donderdag 8 augustus welkom in bibliotheek Schiebroek! Luister onder het genot van een kopje koffie of thee naar een mooi verhaal en ontmoet andere mensen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die de bibliotheek voor u heeft? We vertellen er graag over! Wist u bijvoorbeeld dat de bibliotheek Klik en Tik-cursussen aanbiedt? En hoe het uitlenen en reserveren in zijn werk gaat? Toegang gratis en neem gerust iemand mee. Peppelweg 87-89a. Van 14.00 tot 16.00 uur. G

Genezings-dienst Spinozapark

Lombardijen - De Amerikaanse pastor Wayman Mitchell leidt komend weekeinde drie genezingsdiensten in een grote tent in het Spinozapark in Lombardijen. De diensten zijn georganiseerd door de Rotterdamse evangeliegemeente De Deur. Mitchell preekt en bidt over de hele wereld voor zieken. Wayman Mitchell komt elk jaar naar Nederland, ditmaal naar Rotterdam. Zijn genezingsdiensten worden massaal bezocht. De genezingsdiensten vinden plaats op donderdagavond (20.00 uur), vrijdagavond (20.00 uur) en zaterdagavond (19.00 uur). De toegang is gratis. Meer informatie: www.dedeurrotterdam.nl.

Workshop Minecraft

Delfshaven - Speel je Minecraft en wil je eens iets anders bouwen in deze wonderbaarlijke wereld? Kom dan naar de bibliotheek Delfshaven! In een Middeleeuws kasteel woonden een heleboel mensen: de kasteelheer, zijn familie, soldaten, dienstmeisjes, bedienden en stalknechten. En voor al deze mensen moet er natuurlijk ruimte zijn in het kasteel! Durf jij het aan om tijdens deze workshop een écht Middeleeuws kasteel te bouwen in Minecraft? Tijdens de workshop werk je samen met iemand anders. Leer nieuwe Minecraft-vrienden kennen of geef je meteen samen op. Belangrijk! Geef je alleen op als je al vaker Minecraft hebt gespeeld en weet hoe het spel werkt. Voor 9 jaar en ouder. Toegang: gratis voor bibliotheekleden, niet-leden 2,50 euro. Aanmelden: via de website of aan de balie van de bibliotheek. Van 14.30 t/m 16.30 uur in Bibliotheek Delfshaven, Rösener Manzstraat 80.

Combo Scala op Blijde Wei

Ommoord - Zondag 11 augustus speelt Combo Scala op kinderboerderij De Blijde Wei in Ommoord. Het combo is onderdeel van de Rotterdamse Accordeonvereniging Scala en speelt vooral herkenbare muziek. Het varieert van Nederlandstalig, Engelstalig, Rotterdams of instrumentaal. De opbrengsten komen ten goede aan Scala, de leden van het combo verlenen geheel vrijwillig hun diensten. Combo Scala, bestaat uit twee accordeonisten, een pianist, een basgitarist, een drummer en een zanger. Het concert vindt plaats van 15.00 tot 16.00 uur op De Blijde Wei. De toegang is gratis. De Buurtwerk-pendelbus rijdt weer voor bezoekers die niet goed meer kunnen lopen. Om 14.15 uur vertrekt de pendelbus bij metrohalte Hesseplaats aan de noordkant in de buurt van de Gerard Goosenflat. Vervolgens is er een stop bij metrohalte Romeynshof, om 14.25 ook aan de noordzijde van de metrobaan bij de parkeerplaats aan de Dawesweg. Daarna vertrekt hij om 14.35 uur van de parkeerplaats bij de Kip naar het hek van De Blijde Wei.

'Notre Dame' komt naar Laurenskerk

Centrum - Tommy van Doorn (1990), organist en beiaardier van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel, speelt dinsdag 13 augustus op het grote orgel in de Laurenskerk werken van de Franse organist en componist Léonce de Saint-Martin. Die was van 1937 tot zijn dood in 1954 de vaste organist van de Notre Dame in Parijs. Hij was de opvolger van Louis Vierne, voor wie hij jarenlang de vaste invaller was. Het werk van Léonce de Saint-Martin wordt gekenmerkt door een laat-Romantische, symfonische inslag en sluit nauw aan bij het werk van zijn tijdgenoten. Aanvang 12.45 uur.

Schaakclinic en simultaan-wedstrijd

IJsselmonde - Tijdens de schaakclinic in bibliotheek-vestiging IJsselmonde leer je binnen drie kwartier de basisvaardigheden van schaken. Kun je het al een beetje en lijkt een potje tegen wereldkampioen simultaanschaken Adri Helfrich je wel wat? Misschien maak je hem wel in! En zo niet, dan leer je er superveel van. Adri Helfrich van Old In Chess kan niet alleen goed schaken, hij neemt ook een aantal bijzondere antieke schaakspellen mee die je kunt bewonderen. Toegang: Gratis. Doelgroep: 7+. Aanmelden: Hoeft niet. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Schaakvereniging IJsselmonde. Woensdag 14 augustus, van 14.30 t/m 16.00 uur. Bibliotheek IJsselmonde, Herenwaard 15.

Overschie Leeft

Overschie - Het straatfestival Rotterdam Leeft strijkt 10 augustus neer in Overschie. Je kunt het muziekprogramma vanaf 13.00 uur bijwonen op diverse locaties, waaronder Museum Oud Overschie, Grote Kerk, Stripwinkel Dick Bos, Eetcafé Limon, Bakker Breggen, Snackbar Opa, en De Pizzabakkerij.Toegang is gratis.

Ook in de krant? Ga naar www.dehavenloods.nl en schrijf mee!

Meer berichten