Terug naar het oude Rotterdam tijdens Ketels aan de Kade.
Terug naar het oude Rotterdam tijdens Ketels aan de Kade. (Foto: )

Markt, troubadours en oude ambachten op Ketels aan de Kade

Rotterdam - Tijdens het historische, culinaire festival Ketels aan de Kade stap je in een tijdmachine om eventjes een kijkje in het verleden te nemen. Met marktkramen, troubadours, demonstraties van eeuwenoude ambachten en een openluchtherberg is er van alles te ontdekken. Dit jaar met optredens van onder meer Jules Deelder (Jazztrio met. Boris van der Lek), soulband BounZe (met Voice of Holland Aicha Gill), Zita Duson, het Shantykoor en nog veel meer!

Zaterdag 10 augustus opent het festival van 17.00 tot 23.00 uur met een (dorps)feest op het Piet Heinsplein. Geniet van livemuziek en ambachtelijke 'Ketelkost' in de openluchtherberg.

Dé festivaldag is zondag 11 augustus, van 10.00 tot 18.00 uur. Bezoek kookdemonstraties, straattheater en bekijk middeleeuwse troubadours en exposities. Op de Stad & Streekmarckt vind je allerlei bijzondere kraampjes. Met eeuwenoude ambachten, kookdemonstraties, straattheater, middeleeuwse troubadours, exposities, proeverijen. Ketels aan de Kade staat dit jaar in het teken van boter, kaas en eieren. Heb je je ooit afgevraagd waarom Rotterdam een Botersloot heeft? En wist je dat er vanaf 1611 kazen verkocht werden op de Rotterdamse Kaasmarckt?

Zie ook www.facebook.com/KetelsaandeKade

Meer berichten