Vanaf woensdag kunnen we weer met z'n duizenden tegelijk naar films kijken op het gigantische doek in het Museumpark. (Foto: Fleur Beerthuis)
Vanaf woensdag kunnen we weer met z'n duizenden tegelijk naar films kijken op het gigantische doek in het Museumpark. (Foto: Fleur Beerthuis) (Foto: )

Pleinbios maakt van film kijken een complete beleving met arthouse-toppers en grote blockbusters

Rotterdam - De Pleinbioscoop vertoont vanaf woensdag 7 augustus maar liefst negentien avonden lang het beste van het afgelopen filmjaar, van de toppers uit het arthouse circuit tot de betere Hollywood blockbuster. En dat allemaal in het openluchttheater in het Museumpark.

Vanaf 7 augustus kun je je stoeltje (gehuurd voor 1 euro of zelf meegebracht) weer neerzetten in het park en met duizenden mensen tegelijk film kijken. Gelukkig is het scherm zó groot dat je altijd goed zit.

Iedere avond is een complete beleving met live filmmuziek, bijzondere gasten, een iconische filmklassieker of een Rotterdamse voorfilm. De films starten rond zonsondergang.

De openingsfilm op woensdag 7 augustus is The Favourite, tot nu toe bekend als een van de grappigste films van Griekse filmregisseur Yorgos Lanthimos. De film speelt zich af rond de 18e eeuw. De ene pruik is nog grootser dan de andere, de hofdans lijkt regelrecht uit een videoclip te komen en de man-vrouw verhoudingen zijn voor het eerst in dit genre omgegooid. Hilarisch, vervreemdend en venijnig!

Voor kinderen is er vanaf zaterdag 10 augustus iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag tijdens de Pleinbioscoop de Kinderpleinbios.

Alle filmtitels zijn inmiddels bekendgemaakt. Kijk voor het gehele programma op www.pleinbioscooprotterdam.nl en facebookpagina van het festival.
Op de website kun je ook kaartjes kopen.

Meer berichten