Columns

'Ik kan niet wachten. We mogen weer naar De Kuip!'

Rotterdam - De ellenlange trappen. De geur van patat en lightbier. Het geouwehoer. Columnist Wouter Vocke is heel erg blij dat ie weer naar De Kuip mag!

'De maand juli: ik ben er gek op. Niet vanwege het weer (het is of te koud en te nat óf te heet en te droog, het is in ieder geval nooit goed), maar vooral vanwege de sportzomer. Juli betekent voor mij altijd: Wimbledon en de Tour de France. Twee weken lang de BBC aan, waar topsport en Engelse kneuterigheid samenkomen. Heerlijke televisie - al dan niet op de achtergrond. Wat me ook meteen bij de Tour de France brengt, waar Herbert en Maarten drie weken lang bijna 100 uur fietsen aan elkaar lullen. Je kunt over ze zeggen wat je wil, maar je moet het maar kunnen. Tussen de chateaus, middeleeuwse stadsmuren en de Romeinse aquaducten wordt er gelukkig ook nog gefietst. Perfecte, rustgevende televisie, waar mijn 10 maanden oude tweeling ook in het wipstoeltje van genoot (en bij in slaap viel, maar dat terzijde). Je kunt niet vroeg genoeg beginnen, toch?

Deze sportmaand had natuurlijk ook nog eens een vliegende start met het WK vrouwenvoetbal. Tussendoor won Max Verstappen nog even twee Grand Prix's en kregen we een toetje in de vorm van het WK zwemmen.

Allemaal leuk en aardig, maar er is natuurlijk maar één ding waar het echt om draait: de Eredivisie! Ik had de seizoenkaart die vorige maand al in de bus zat een beetje genegeerd, maar voordat ik er erg in had begonnen de oefenwedstrijden weer. Terwijl ik nog lekker naar Dione de Graaff tussen de wijngaarden zat te kijken, speelde Feyenoord al tegen Karlsruher SC en Angers SCO. Voor mijn gevoel was de zomer pas net begonnen!

Zondag staat de enige echte Rotterdamse derby (welkom terug Sparta) meteen op het programma. Nu dringt pas tot me door hoe ik de Kuip heb gemist. Die ellenlange trappen op. De geur van patat en lightbier. Het geouwehoer over voetbal. Weggegooide zondagmiddagen in een regenachtige Kuip, terwijl je je afvraagt waar je nou eigenlijk naar hebt zitten kijken: ik kan niet wachten. En elk nadeel heeft zijn voordeel: voortaan op vrijdagavond naar Excelsior, ook leuk voor de verandering!'

Wouter Vocke is redacteur bij indebuurt Rotterdam

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden