'Iets na tienen verlieten Kobus en zijn vrouwtje het aardse leven.'
'Iets na tienen verlieten Kobus en zijn vrouwtje het aardse leven.'

Bewoners Liskwartier na dodelijk ongeluk in actie tegen verkeershufters

Rotterdam - Woedende en verdrietige bewoners van het Liskwartier zijn een facebookgroep begonnen om te kijken hoe ze de verkeershufters in hun wijk kwijt kunnen raken. De dood van een zeventigjarige vrouw en haar hondje afgelopen maandagavond heeft er stevig ingehakt.

De vrouw werd maandag geschept door een auto op de Gordelweg. De automobilist (56) is na het ongeluk doorgereden en korte tijd later nabij Zestienhoven aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol.

'22-7-2019, iets na tienen verlieten Kobus en zijn vrouwtje het aardse leven nadat een dronken automobilist veel te hard over de Gordelweg scheurde en ze van de weg schepte', ze begint de tekst op Facebook. 'Er zijn bewoners die meer actie vanuit de politiek willen. De verkeershufters moeten echt worden aangepakt.'

De buurt heeft al langer last van verkeershufters: 'Veel te hard rijden, negeren van zebrapaden, op de stoep fietsen, tegen het verkeer in rijden en zelfs met je auto stukjes afsnijden over het fietspad omdat je anders misschien een minuut later thuis bent... Willen we dit als wijk? Wat ons betreft is het hoog tijd dat er een einde aan dit huftergedrag komt en dat er ingegrepen wordt.'

Iedereen kan suggesties aandragen om te zorgen dat de straat veiliger wordt. Er wordt wel gevraagd ondanks de emoties het taalgebruik een beetje beschaafd te houden.  

Meer berichten