Martijn (midden) won onlangs in Zweden goud op de meerkamp. Op het EYOF in Baku zijn er deze week concurrenten uit veel meer landen.
Martijn (midden) won onlangs in Zweden goud op de meerkamp. Op het EYOF in Baku zijn er deze week concurrenten uit veel meer landen. (Foto: )

Martijn turnt op Jeugd Olympisch Festival

ROTTERDAM - Martijn de Veer neemt deze week deel aan het European Youth Olympic Festival in Baku, Azerbeidzjan. Hij was bij de mannen de enige Nederlandse jeugdturner die - drie weken voor vertrek - de limiet haalde. Ook is Martijn de enige Rotterdammer in de Oranje-delegatie. Tijdens het toernooi wordt hij begeleid door de nationale juniorencoach Jos Eigenbrood.


Tijdens Dutch Gymnastics op 22 en 23 juni in Rotterdam Ahoy werd Martijn derde in de meerkamp. In de toestelfinales revancheerde hij zich en werd Nederlands kampioen op vloer, ringen, brug en rek en pakte brons op voltige. Op 6 en 7 juli nam hij met de Nederlandse juniorenselectie in het Zweedse Lingvallen deel aan een jeugdinterland met Zweden, België en Nederland. Daar werd hij eerste op de meerkamp, met de hoogste scores op ringen, sprong en rek. Samen met zijn teamgenoten Bram Wijnand van PAX Hoofddorp en Ricardo Overmars van RKDOS won hij ook de landencompetitie.

Net als Olympisch turner Bart Deurloo traint de 16-jarige Rotterdammer bij O&O in Zwijndrecht. Hij zit in 4HAVO van Thorbecke Voortgezet Onderwijs.

Het onderdeel turnen heren van het EYOF is vanaf dinsdag; kijk voor het laatste nieuws en uitslagen op eyofbaku2019.com

Meer berichten