Kunstwerk De Kip.
Kunstwerk De Kip.

Ommoorders doneren statiegeld voor kunst in de wijk

Rotterdam - De afgelopen weken hebben Ommoorders hun statiegeldbonnen niet ingeleverd aan de kassa van de Albert Heijn aan de Hesseplaats, maar gedeponeerd in een speciale bus. De opbrengsten hiervan komen ten goede aan lokale kunstwerken in de buitenruimte.

Albert Heijn betaalt deze bonnen uit aan Stichting De Witte Bollen, die in Ommoord de kunstwerken in de buitenruimte beheert en onderhoudt. De cheque wordt op maandag 29 juli buiten voor het kunstwerk De Witte Bollen overhandigd aan de voorzitter van de Stichting Peter Buisman.

De Witte Bollen is een bewonersstichting, opgericht in 2011, die actief is als beheerder van beeldende kunst in de buitenruimte van Ommoord. Kunstwerken in beheer van de stichting zijn: De Kip (President Wilsonweg), De Paraplu (Hendersonplaats), Scheidende Wegen (Albert Schweitzerplantsoen), 3x Staalplastiek (President Rooseveltweg) en natuurlijk het kunstwerk De Witte Bollen (Briandplaats) De donaties komen geheel ten goede aan het onderhoud van deze bekende Ommoordse kunstwerken.

Meer berichten