Weekend van de Romantische muziek. (Foto: Prisca Visser)
Weekend van de Romantische muziek. (Foto: Prisca Visser)

Dag van de Romantische Muziek wordt een heel weekend

Rotterdam - De Dag van de Romantische Muziek is voor de 33ste editie uitgebreid naar drie dagen en omgedoopt tot Weekend van de Romantische Muziek. Op 23, 24 en 25 augustus kun je in het historische park aan de voet van de Euromast gratis genieten van de mooiste klassieke en romantische muziek van topmusici. Ook zijn er bijzondere lezingen, is er heerlijk eten en kun je slenteren langs romantische marktkramen. Nieuw dit jaar is een bijzonder maanlichtconcert, onder leiding van pianist Mike Boddé. Het festival heeft als doel klassieke muziek toegankelijk en bereikbaar te maken voor alle leeftijden.

In een drukke wereldstad zijn lichte klanken en zachte stemmen soms lastig te horen. Tijdens het Weekend van de Romantische Muziek is er aandacht voor subtiliteit, kwetsbaarheid, ontroering, romantiek en schoonheid. Op vijf podia verspreid door het park geven gevestigde namen uit binnen- en buitenland bijzondere concerten en is er speciale aandacht voor talent uit eigen stad. Ook staan er andere kunstvormen zoals poëzie op het programma en zijn er interessante lezingen.

Hoogtepunten
Op vrijdag om 18:00 uur openen sopraan Laetitia Gerards en pianist Ramon van Engelenhoven het festival met een sprankelend optreden. Laetitia studeerde cum laude af aan het Amsterdams conservatorium en ontving in haar carrière al vele prijzen. Ook Ramon van Engelenhoven studeerde cum laude af en viel vaak in de prijzen.

Op zaterdag geeft pianist Mike Boddé een bijzonder maanlichtconcert en speelt hij 'Nachtlicht', samen met Merel Vercammen (viool) en Sterre Konijn (zang). Luister naar muziek en stemmen in het schemerduister, lieflijke jazz, improvisaties en natuurlijk 'nocturnes': de nachtmuziek uit de klassieke wereld.

Op zondag staat de jonge, Rotterdamse vioolvirtuoos Niek Baar op het programma, samen met pianist Ben Kim. Niek studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en won in 2018 het prestigieuze Nationaal Vioolconcours 'Oskar Back'. Zijn vaste, Amerikaanse pianist Ben Kim wordt gezien als één van de meest veelbelovende pianisten van zijn generatie.e.

Lezingen en markt
Naast concerten in de buitenlucht zijn er in de sfeervolle spiegeltent lezingen waar je meer te weten komt over klassieke muziek en spraakmakende componisten. Traditiegetrouw wordt het publiek uitgenodigd zich te kleden in de sfeer van het romantische decor van het festival: grote hoeden en zwierige rokken voor de dames, de heren keurig in pak. Voor inspiratie is er een sfeervolle markt met kraampjes vol 'romantische' artikelen.

Praktische informatie
23 t/m 25 augustus 2019
Vrijdag van 18:00 – 22:00 uur
Zaterdag van 9:30 – 23:00 uur
Zondag van 9:30 – 22:00 uur
Het Park bij de Euromast
Toegang is gratis (maar een donatie vanaf 5 euro is welkom)
Meer informatie: https://www.weekendvanderomantischemuziek.nl/

Meer berichten