Foto: Peter van Mulken

Van betekenis zijn voor de ander....

Rotterdam -  Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Motto ondersteunt ouderen in Delfshaven, die nog zelfstandig wonen. In het ouder worden krijg je te maken met verlies van mensen om je heen, van afnemende gezondheid en mobiliteit. Levensvragen komen naar boven en op zoek naar nieuwe zingeving.

Ik ben op zoek naar vrijwilligers, die graag het één-op-één contact aangaan met een oudere thuis.
Als vrijwilliger luister je vooral naar de oudere en probeer met hen mee te voelen in alles wat ze meemaken, en weer zin in het leven te vinden en te geven. Op den duur ontstaat er een vertrouwensband, die ruimte geeft om ook leuke dingen met elkaar te doen.
Je bezoekt de oudere thuis, één keer in de twee weken a 1½ uur. In overleg met de oudere zelf af te spreken.
Het is wel de bedoeling dat je het contact voor wat langere tijd aangaat. En dat je als vrijwilliger minimaal een jaar inzetbaar bent.
Zo kun je echt iets voor de ander betekenen. En je ontvangt zelf ook.
Een groot pluspunt is dat je als vrijwilliger goed begeleid wordt door coördinator en geestelijk verzorger Henk. Je komt geregeld bij elkaar met de andere vrijwilligers om ervaringen uit te delen en van elkaar te leren. En ontvang je er leuke dingen voor terug zoals een jaarlijks vrijwilligersuitje en gratis toegang tot leerzame bijeenkomsten in de stad.

Is dit wat je zoekt en past bij jouw talenten? (luisteren, kunnen meevoelen met de ander, levenservaring, één-op-één contact). Dan kom ik graag met je in contact.
Delfshaven is een multiculturele wijk. Ook ouderen met een migratieachtergrond worden door Motto ondersteunt. Dus spreek je als vrijwilliger naast goed Nederlands, een andere taal zoals Turks, Marokkaans, Kaapverdisch, Surinaams of Antilliaans, van harte welkom)
Bel of mail me. 06-28830857, hkm@samen010.nl

Meer berichten