De nineties herleven op de Pleinbioscoop (mét Wednesday Night Skate!)

Rotterdam - Het programma voor de Pleinbioscoop Rotterdam 2019 is bekendgemaakt. Van 7 tot en met 25 augustus zijn er negentien films te zien in het Museumpark. De grootste openluchtbioscoop van Europa brengt dit jaar onder andere een ode aan de jaren negentig. De openingsfilm is op woensdag 7 augustus The Favourite van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos.

Het is al 32 jaar vaste prik in augustus, de Pleinbioscoop opent haar deuren in het centrum van Rotterdam. Huur een stoeltje of neem er een mee en zoek een plekje voor het scherm van 15 x 25 meter. Op het programma staat het beste van het afgelopen filmjaar, een mix van arthouse en de betere Hollywood-kaskraker. Jaarlijkse hoogtepunten zijn onder meer de klassieker, dit jaar Terminator 2 (23 augustus), en natuurlijk de openingsfilm (7 augustus). Dat is dit jaar The Favourite, het licht absurdistische en hilarisch grappige kostuumdrama van Griekse regisseur Yorgos Lanthimos.

Met Terminator 2: Judgment Day (1991) staat een van de meest iconische actiefilms uit de jaren negentig op het programma. Maar ook recente films omarmen dit gedenkwaardige decennium. Zoals het regiedebuut van acteur Jonah Hill, Mid90s, waarin een tienerjongen zich onderdompelt in de skatecultuur van Los Angeles in 1996. Speciaal voor de gelegenheid staat skaten centraal op deze Pleinbioscoopavond (woensdag 14 augustus). Hiermee wordt eer betoond aan een legendarisch Rotterdams skate-evenement: de Wednesday Night Skate. Het is dit jaar 20 jaar geleden (1999) dat de eerste optocht van skaters door de Rotterdamse straten reed. Eén ding is alvast zeker: voor deze avond mogen de wielen uit het vet.

De Rotterdamse documentaire Goede Buren (maandag 19 augustus) onderzoekt de bestrijding van eenzaamheid in onze stad. Vrijwilligers Wilma en Ada stropen de mouwen op in hun wijk Charlois. Met het project Bubbelbrekers hoopt de Pleinbioscoop haar publiek ook dichter bij elkaar te brengen. Wie op maandag 19 augustus een buurman of buurvrouw meeneemt naar de film (bewijzen door allebei een aan jou geadresseerde brief mee te nemen) krijgt van de Pleinbioscoop het tweede ticket gratis.

Programma & tickets: pleinbioscooprotterdam.nl

Meer berichten