Foto: PeterBak

Zomers Rotterdam ontdekken met buslijnen 32 en 44

Rotterdam - Deze zomervakantie biedt de RET reizigers en toeristen de mogelijkheid om de stad met de bus te verkennen. Voor de buslijnen 32 en 44 zijn speciale kaarten gemaakt waar de toeristische attracties op staan die ze passeren. Daarnaast zijn er van 20 juli t/m 31 augustus op donderdag-, vrijdag- en zaterdagochtend stadsgidsen aanwezig op lijn 32.

Buslijn 32 rijdt tussen Overschie en Station Zuid. Onderweg doet de bus verschillende toeristische hotspots aan in de stad: onder andere Diergaarde Blijdorp, de Van Nellefabriek, de Nieuwe Binnenweg, Museumpark, de Witte de Withstraat, Centraal Station, de Markthal en de Kubuswoningen. Tijdens de rit vertelt een stadsgids verhalen over de hotspots en het Rotterdam van toen en nu.

Lijn 44 rijdt tussen Centraal Station en Zuidplein en doet o.a. Diergaarde Blijdorp, de Euromast, de Maastunnel, Parkhaven en Museumplein aan.

Reizigers kunnen de bussen pakken tegen het reguliere tarief. Bijvoorbeeld door hun OV-chipkaart, een 2-uurs-kaart of een dagkaart te gebruiken. Deze kaarten zijn te koop bij de Verkoop- en oplaadautomaten op de metrostations of te koop via de RET Barcode app. Daarmee is de bus met stadsgids een betaalbaar uitje voor de zomerperiode, waar je verrast wordt met mooie verhalen over het Rotterdam van toen en nu en de stad nog beter leert kennen.

Meerijden met een stadsgids op bus 32? Kijk op ret.nl/toerist voor de data en vertrektijden. Reserveren is niet nodig. De plattegronden zijn gratis te verkrijgen bij onder andere het RET Servicepunt op Centraal Station en bij Rotterdam Tourist Information.

Meer berichten