Foto: Politie Rotterdam

Auto in beslag genomen, man koopt meteen een nieuwe, die óók in beslag genomen wordt!

Rotterdam - Zo zout hadden zelfs medewerkers van de belastingdienst het nog nooit gegeten. Twee keer binnen één uur werd gisteren een auto in beslag genomen. Van dezelfde eigenaar. Na de eerste keer was de automobilist doodleuk even een nieuwe wagen gaan kopen... Maar die is ie nu dus ook kwijt!

Tijdens een grote controle van politie belastingdienst in de omgeving van de Vlambloem in Ommoord kon een man de openstaande vordering op zijn naam niet voldoen. Zijn auto werd daarom per direct in beslag genomen. 

Maar...

Binnen een uur had hij een andere auto gekocht van het geld dat hij nog wél beschikbaar had. En wat bleek, de wanbetaler werd nogmaals gespot! Deze keer met zijn net aangeschafte auto, binnen een uur na de eerste controle. Ook deze 'nieuwe' auto werd per direct in beslag genomen. 'Ook wij hebben echt nog nooit zoiets meegemaakt', verklaarden medewerkers van de belastingdienst.

In totaal werden er tijdens de controle zes voertuigen in beslag genomen en weggesleept. Gecontroleerde bestuurders hebben in totaal voor 40.189,00 euro aan openstaande vorderingen voldaan.

Meer berichten