Ruim je kast op (en hang er iets nieuws in), grote kledingswap tijdens DÂK

Rotterdam -  Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Op zondag 21 en 28 juli kan er kleding geswapt (geruild) worden mét uitzicht over de mooie Rotterdamse skyline tijdens DÂK. Dit is het pop-up stadspark van 19 juli t/m 3 augustus op het dak van de parkeergarage Westblaak, op de hoek van Witte de With.

Awearness Kollektif organiseert hier twee zondagen op rij een kledingswap. Kleding die in de kast ligt te verstoffen kan hier terecht om een nieuwe eigenaar voor te vinden. Goed voor de portemonnee, maar belangrijker nog is dat het bijdraagt aan het verminderen van verspilling en vervuiling door de kledingindustrie.

Awearness Kollektif wil mensen bewust maken van de gevolgen van ons koopgedrag en een tof en aansprekend alternatief creëren voor het consumeren van (fast) fashion.

We kopen tegenwoordig meer en vaker kleding dan ooit tevoren. 70% van de Nederlanders heeft tussen de 5-20 ongebruikte kledingstukken in zijn kast liggen. Tijd om daar verandering in te brengen!

Hoe het werkt? Neem maximaal 8 mooie kledingstukken, schoenen of accessoires mee en zorg dat de kleding schoon en gewassen is en geen gaten of vlekken heeft. Je ingeleverde kledingstuk wordt ingedeeld volgens een puntensysteem en bij de inname ontvang je een puntenkaart met daarop je verkregen aantal punten. Hiermee kun je vervolgens naar hartenlust 'shoppen'. De swap duurt van 12.00 – 17.00 uur en is dynamisch: In de loop van de dag komen er steeds nieuwe stukken bij. Het is dus altijd weer een verrassing wat er in de rekken hangt!

Voor het event wordt door DÂK een kleine entreeprijs gevraagd van €2,-. Na de swap gaat het feestje op het dak nog even door, dus vermaak voor de hele zondag is gegarandeerd.

Meer berichten