Horeca Delfshaven redt tweede dag historisch evenement Ketels aan de Kade

Rotterdam - Twee weken geleden leek het er op dat de komende editie van het historisch evenement Ketels aan de Kade slechts één dag zou kennen; op zondag 11 augustus. Dit kwam omdat het festival dit jaar te kampen had met een tekort op het budget. Maar nadat negen horeca-ondernemers uit het gebied het festival een financiële injectie hadden toegediend, is nu ook de het dorpsfeest op zaterdagavond 10 augustus gered.

Met het prachtige historisch Delfshaven als decor, kun je dit jaar op 10 en 11 augustus de historie weer letterlijk proeven! Met grote dank aan café de Ooievaar, café de Oude Sluis, café t Kraantje, café aan Zet, Poolcafé Delfshaven, restaurant t Wapen van Delfshaven, restaurant t Ouwe Bruggetje/wijnhandel Domaine Z, café het Pakhuys en restaurant Frits.

Op zaterdagavond wordt het festival geopend met een te gek (dorps)feest op het Piet Heinsplein. Geniet met een kroes in den hand van live muziek en ambachtelijke 'Ketelkost' in de openluchtherberg. Zondag 11 augustus vind je op de Stad & Streekmarckt vele kraampjes met de mooiste ambachtelijke. Bezoek bezichtigingen en activiteiten omtrent ons rijke eetverleden, voor jong en oud. Eeuwenoude ambachten, kookdemonstraties, straattheater, middeleeuwse troubadours, exposities, proeverijen en nog veel meer.

'Boter-Kaas-Eieren'

Ketels aan de Kade staat dit jaar in het teken van boter, kaas en eieren. Heb je je ooit afgevraagd waarom Rotterdam een “Botersloot” heeft? En wist je dat er vanaf 1611 kazen verkocht werden op de Rotterdamse Kaasmarckt? We vertellen je alles over het boter, kaas en eieren verleden van de stad.

400 jaar Pilgrim Fathers

In 2020 viert Rotterdam 400 jaar Pilgrim Fathers. Vanuit Delfshaven vertrok op 22 juli 1620 een groep Engelse puriteinse calvinisten met de ‘Speedwell’ naar de Nieuwe Wereld. In dat kader zullen in 2020 een aantal evenementen, waaronder ook Ketels aan de Kade, in en rondom Delfshaven worden georganiseerd. Deze editie is alvast een voorproefje!

Het volledige programma zal binnenkort te vinden zijn op www.ketelsaandekade.nl

Meer berichten