Marco Heeren kan zijn favoriete ijsje nu ook elke dag thuis eten. En hij laat de hele regio graag kennismaken met La Bomba. Foto: Cor Hulsbus
Marco Heeren kan zijn favoriete ijsje nu ook elke dag thuis eten. En hij laat de hele regio graag kennismaken met La Bomba. Foto: Cor Hulsbus

Marco Heeren haalt het ijsje waar-ie verliefd op is uit Italië naar Rotterdam

Rotterdam - Vrijwel iedereen kent het wel. Bepaalde souvenirs of kledingstukken uit een (ver) land willen meenemen naar Nederland en dat hier willen verkopen. Het liefst in groten getale. Het overkwam Marco Heeren met een Italiaans ijsje dat hij zo lekker vond dat hij werk maakte van de verkoop hier in onze eigen regio.

Door Cor Hulsbus

Heeren is accountant van beroep maar raakte tien jaar geleden in Rimini binnen een week verslaafd aan een vers met de hand gemaakt Italiaans ijsje op een stokje. Hij wilde dat iedereen hier in de buurt ook kennis zou maken met deze lekkernij. En nu is La Bomba sindskort exclusief op vier locaties in Capelle en Rotterdam te koop.

Grapefruit en mint

"Het was een warme Italiaanse dag en ik kocht een ijsje", begint Heeren zijn verhaal. "Wow, dat smaakte bijzonder, de echte grapefruitsmaak. Ik nam er nog een, nu de mintsmaak. Het was net een sorbet op een stokje, zo zacht. Jaren later kwam ik in Cattolica (provincie Rimini), ook daar in die regio en kocht ik weer een ijsje, nu de anijsvariant.

"Vanaf dat moment was ik verkocht. Ik ging op onderzoek uit en ontdekte dat een man in de jaren vijftig hiervoor verantwoordelijk was en alles met de hand maakte. Inmiddels hadden twee ondernemers zich alleen in die regio, zo groot als de provincie Utrecht, gericht op uitbreiding van het aantal smaken."

Eenmaal thuis in Nederland liet het idee Heeren niet los. Hij vertelde het verhaal aan een andere Capellenaar en samen gingen ze op bezoek in de fabriek.

Capelsebrug

Van het een kwam vervolgens succesvol het ander en vanaf heden zijn de La Bomba ijsjes in Capelle te koop bij de Fruitbaron in 's-Gravenland en bij 't Bruggetje in metrostation Capelsebrug. Sinds deze week zijn de Bomba's ook te koop in Rotterdam op de Hoogstraat (Mac El Aviva) en Trattoria Panini op het Binnenwegplein.

De Italiaanse leverancier is namelijk erg enthousiast over ons plan. De smaken zijn voor Nederland best uniek. De blauwe ijsjes, de colasmaak en de grapefruit slaan enorm aan en binnenkort krijgen we ook pistasche-ijses op een stokje.

Hazelnootsmaak

Er zitten nog geen zestig calorieën in en ze zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Er zijn ook iets grotere ijsjes en dat is echt Italiaans ijs op een stokje, vooral de hazelnootsmaak is echt bijzonder.

"Wij zijn geen echte ondernemers", stelt Marco Heeren. "We werken gewoon op een kantoor maar zijn zo onder de indruk geraakt van deze ijsjes, dat we de mensen hier ook van deze heerlijke ijsjes willen laten genieten. Onze banen zeggen we zeker niet op, maar natuurlijk hopen we wel dat La Bomba IJs hier aanslaat.

Meer weten over dit stukje Italië in de regio? Kijk dan eens op: Facebook: La Bomba IJs

Meer berichten