Familieprogramma in Maritiem Museum Rotterdam. Zo komen we de zomer wel door! (Foto: Marco De Swart)
Familieprogramma in Maritiem Museum Rotterdam. Zo komen we de zomer wel door! (Foto: Marco De Swart) (Foto: Marco De Swart)

Zomer met Sjaak de Scheepshond of met de reuze-inktvis Kraken...

Rotterdam - Komende zomervakantie kun je van 20 juli tot en met 1 september aanmonsteren bij het Maritiem Museum Rotterdam voor een familieprogramma, geschikt voor zowel goed als slecht weer. Het museum is zeven dagen per week open en gratis toegankelijk voor houders van een Jeugdvakantiepaspoort, Rotterdampas of Museumkaart.

Families kunnen dagelijks op speurtocht door de Maritiem Museum Haven: de allerkleinsten gaan op zoek naar de dierenvriendjes van Sjaak de Scheepshond, de oudere kinderen gaan op avontuur met reuze-inktvis 'Kraken' uit de familietentoonstelling 'Zeemonsters'. Elke dag om 14.00 uur luidt de scheepstoeter en zwabberen alle kinderen het dek van de Graanelevator, net als échte matrozen.

Havenlocomotief

Naast de doorlopende activiteiten is er een wisselend dagprogramma. Bezoekers kunnen aansluiten bij de familierondleiding. Ze kunnen een ritje maken met de havenlocomotief, lading hijsen met de 'op en over', aan boord van museumschip 'Gruno' leren knopen of deelnemen aan de Maritiem Museum Haven-rondleiding door vrijwilligers die zelf vaak nog hebben meegeholpen aan de wederopbouw van de haven. Bezoekers kunnen het 'dieselmonster Bolnes' op de kade zien 'lopen', aan boord stappen van een bijzonder gastschip, deelnemen aan creatieve workshops, luisteren naar 'monsterhits', of meevaren op één van de historische schepen voor een rondvaart door de Rotterdamse haven. Geadviseerd wordt om tickets voor de rondvaart vooraf te reserveren via maritiemmuseum.nl/tickets.

Elke week zijn er bijzondere schepen te gast in de Maritiem Museum Haven. Op vrijdag kunnen bezoekers een kijkje aan boord nemen. Zo krijgt het museum bezoek van het duurzame jacht 'Ya', het eerste schip dat rond de wereld zeilde zonder fossiele brandstoffen en de Kamper Kogge, die volledig gebouwd werd met materialen en technieken uit de Middeleeuwen.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website www.maritiemmuseum.nl.

Meer berichten