Zaterdag gaan we weer met z'n allen zingen op het Schouwburgplein.
Zaterdag gaan we weer met z'n allen zingen op het Schouwburgplein. (Foto: )

Wat gebeurt er in de stad?

Bootjes kijken met koffie en appeltaart

SCHIEBROEK - Bootjes kijken met koffie en appeltaart. Dat staat er op het programma voor zondag 4 augustus. De rolstoeltoegankelijke touringcar van Verschoor brengt de deelnemers naar restaurant Indigo in Schipluiden. Direct aan het water, onder de parasols, kunnen zij genieten van de prachtig opgetuigde boten. Er is een ontvangst met koffie en appeltaart en als de laatste boot voorbij is een heerlijke lunch. De kosten bedragen 60 euro all in. De bus vertrekt om 10.00 uur vanaf Borghave/Wilgenlei.10.30 uur Brasserie Wijsheid,Berberisweg 4. Mogelijk komt er nog een opstap in wijk 110-Morgen. Aanmelden kan tot tot 19 juli bij: activos.aanmelden@gmail.com tel.: 06 53455783.

Nieuwste games op GamersPlaza

IJsselmonde - In de bibliotheek IJsselmonde is er vrijdag 19 juli van 14:00 t/m 17:00 uur weer een GamersPlaza. Iedereen kan hier de nieuwste games spelen en ontdekken. Het belooft een gezellige gamemiddag te worden vol avontuur en competitie. Speel op de WiiU, Playstation 3 en Playstation 4, en daag de anderen uit! Medewerkers van Stichting R3C Gaming organiseren en begeleiden deze gamemiddag. Zij geven als dat nodig is,uitleg over de games en zorgen ervoor dat je kunt genieten van het spel. Gratis toegang. Bibliotheek IJsselmonde Herenwaard 15.

Gratis show op Schouwburg-plein

CENTRUM - Rotterdams nieuwste comedy venue Club HAUG geeft zondag 21 juli een gratis show weg op het Schouwburgplein. Op het podium zorgen cabaratiers Rob Scheepers (Padoem Patsss) en Ruud Smulders (Alpacas, Hufterproef) voor een onverwachts, absurd en programma. De boel wordt aan elkaar gepraat door Tim Hartog, o.a. bekend als vaste MC van de Stand Up Club bij Theater Walhalla. Zondag 21 juli, 15:00 meer info op schouwburgpleinrotterdam.nl

Shantycafe Rotterdam

Centrum - Elke derde zondag van de maand is er een shantycafe op het Lichtschip V11 in de Wijnhaven Rotterdam, Wijnhaven 101. Zondag 21 juli van 15.00 tot en met 18.00 uur is alweer de 98e editie. Spontaan zingen en musiceren van de oude werkliederen uit de oude zeilvaart; het kan allemaal. Neem je muziekinstrument mee en zing lekker mee met die oude bekende liedjes zoals "What shall we do with the drunken sailor". Weet je een gedicht over die zeilvaart draag het voor.

Rondje door Tuindorp Vreewijk

Vreewijk - Gilde Rotterdam heeft voor vrijdag 19 juli weer een 'Rondje Vreewijk' georganiseerd. De aanvang is 14.00 uur. De wandeling door het beroemde Tuindorp voert langs het vele groen in deze wijk met de Dreef, het oude badhuis, het Heggepad, de Groene Zoom en de Enktuin. Tenslotte is er de Breepleinkerk welke in de 2e Wereldoorlog gediend heeft als onderduikadres van drie Joodse families, en die wel bekend staat als "Het Rotterdamse Achterhuis". De start is op het Sandelingplein bij de halte van tramlijn 25, en de wandeling duurt ongeveer 2 uur. Kosten: prijs per volwassene 6 euro prijs per kind 3 euro. Houders van de Rotterdam-pas mogen per jaar 1 maal gratis mee.

Rotterdam Zingt!

CENTRUM - Op zaterdag 20 juli is het weer tijd voor Rotterdam Zingt! Het meest aanstekelijke meezingevenement voor iedereen op het Schouwburgplein. Van Abba tot The Beatles maar ook liedjes met een Rotterdams karakter zoals Ketelbinkie of Diep in mijn hart. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te zingen. Zaterdag 20 juli, vanaf 19.00 uur. Meer info op schouwburgpleinrotterdam.nl.

Jonge vrijwilligers aantrekken

Centrum - CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg heeft voor maandag 22 juli een workshop georganiseerd om jonge vrijwilligers aan te trekken. De workshop met als tittel: Jong geleerd, oud gedaan! geeft een antwoord op vragen als: Hoe bereik je ze, hoe spreek je jongeren aan, en hoe maak je de werkzaamheden aantrekkelijk voor jongeren. Deelnemers gaan na deze workshop naar huis met een concrete aanzet voor een actieplan om jongeren voor uw vrijwilligersorganisatie te vinden en te binden. De workshop wordt gehouden van 19.30 tot 22.00 uur, Speelcentrum Weena, Diergaardesingel 50.

Zomermarkt-concert in Laurenkerk

Centrum - Geerten Liefting, organist van de Bonaventurakerk in Woerden en assistent-organist van de Laurenskerk, geeft dinsdag 23 juli om 12.45 uur een Frans gekleurd middagpauzeconcert op het grote Marcussenorgel. Hij speelt de Sinfonia Cantata van J.S. Bach in een arrangement van Marcel Dupré, een prelude van Maurice Duruflé, Ave Maris Stella van Marcel Dupré en meer. Bovendien maakt hij de luisteraars oorgetuige van zijn enorme improvisatietalent. Grotekerkplein 27.

Rotterdam Unlimited kids

Centrum - Tijdens Rotterdam Unlimited neemt verhalenverteller Sahand Sahebdivani je op het Schouwburgplein mee in de voorstelling Droomland (6+). Overdag is Sahand een gewone Nederlandse jongen. 's Nachts leiden de verhalen van zijn vader hem naar een land met stoffige wegen waar zijn overgrootvader rover was en geitenhoeders verse melk brengen. Woensdag 24 juli, vanaf 15.00 uur.

Ook in de krant? Schrijf mee via www.dehavenloods.nl!

Meer berichten