Donderdag gaat het weer los op en rond het Eendrachtsplein. (Foto: Niek Hage)
Donderdag gaat het weer los op en rond het Eendrachtsplein. (Foto: Niek Hage) (Foto: )

Het Eendracht Festival is hét Rotterdamse showcase festival

Rotterdam - De tiende editie van het Eendracht Festival vindt donderdag 18 juli plaats op diverse locaties in het centrum. Hét Rotterdamse showcase festival biedt wederom een podium voor aanstormend talent uit de stad en brengt kunstenaars uit diverse disciplines bij elkaar waardoor verrassende optredens ontstaan.

Bijna alle Rotterdamse scenes zijn op het festival vertegenwoordigd en laten horen en zien waar ze goed in zijn. Zo is er om 15.00 uur de onthulling van een street-art illustratie geïnspireerd door Kabouter Buttplug door Franky Sticks. Om 16.30 uur volgt de opening van de veiling bij Enfant Terrible.

En dan is er natuurlijk vooral heel veel muziek die wordt geprogrammeerd door diverse hosts uit de Rotterdamse muziekscene. Onder anderen Baroeg, Pica Pica, The Daily Indie, Popronde Rotterdam, De Nieuwe Lichting, Music Matters, Cloudhead, Noodlebar, Rewriters010 en Big Lion Promotions zijn verantwoordelijk voor de uitpuilende lijst van bandjes en artiesten die aantreden op locaties als Eendrachtsplein (mainstage), Rotown, Bar3, Belgisch Biercafé Boudewijn, Club Vibes, Lilith coffee, Café De Zondebok & 't Zwarte Schaap, WORM Rotterdam en De Riddert.

Zoals altijd is Eendracht Festival gratis toegankelijk. Meer info over tijden en het programma: www.eendrachtfestival.nl.

Meer berichten