Titelverdediger Martijn van IJzendoorn (rechts) kwam in de eerste ronde in actie tegen de Rus Arian Konstantinov. (Foto: Emile Hilgers)
Titelverdediger Martijn van IJzendoorn (rechts) kwam in de eerste ronde in actie tegen de Rus Arian Konstantinov. (Foto: Emile Hilgers) (Foto: )

World Cup Dammen: toppers en recreanten

Rotterdam - Veelvoudig wereldkampioen Alexander Georgiev is deze week één van de favorieten op de eerste World Cup Dammen in Rotterdam. "Hij is sinds begin dit jaar, na twee jaar afwezigheid, weer actief op internationale toernooien", vertelt mede-organisator Eduard Autar. "Iedereen weet dat hij momenteel de beste dammer is en een potentiële wereldkampioen."

De winnaar van eerdere RotterDamsOpens Martijn van IJzendoorn (22) zou voor de derde keer in het sportcentrum van de Erasmus Universiteit kunnen zegevieren. Concurrenten zijn naast Georgiev onder anderen oud-wereldkampioen Guntis Valneris, en de 18-jarige Jan Groenendijk, die onlangs de World Cup won in Abidjan (Ivoorkust).

Nu het toernooi een World Cup-status heeft, is het deelnemersaantal verdubbeld naar zo'n 150 en het prijzengeld gestegen naar in totaal 8.000 euro. Autar: "Iedereen speelt negen rondes en bijzonder is dat 'huisdammers' tegen een grootmeester kunnen loten."

Meer berichten