De Nederlandse selectie Dames 45+ nam vorig jaar deel aan het WK Masters in Spanje. Oranje, met Boukje Vermeulen van HC Rotterdam, won de finale tegen Engeland met 1-0. (Foto: Masters Hockey Nederland)
De Nederlandse selectie Dames 45+ nam vorig jaar deel aan het WK Masters in Spanje. Oranje, met Boukje Vermeulen van HC Rotterdam, won de finale tegen Engeland met 1-0. (Foto: Masters Hockey Nederland) (Foto: )

Europese Kampioenschappen Hockey voor veteranen bij Hockey Club Rotterdam

Rotterdam - De Europese Kampioenschappen Hockey voor veteranen zijn van 21 tot en met 27 juli bij Hockey Club Rotterdam. Maar liefst elf landen zijn met in totaal 47 nationale teams in diverse leeftijdsklassen vertegenwoordigd. Twee jaar geleden werd Nederland in vrijwel alle categorieën kampioen.

Door Emile Hilgers

"Het veteranenhockey wordt steeds belangrijker", zegt Alexander Bakker van HC Rotterdam. "Mondiaal wordt onder het motto 'een leven lang hockey' het hockey op latere leeftijd gestimuleerd. Veteranen, internationaal aangeduid als Masters, spelen in leeftijdsklassen tussen 35 en 60 jaar, 60-plussers gaan als Grand Masters door het leven."

Werd het EK twee jaar geleden nog geheel in Tilburg gehouden, sindsdien is ervoor gekozen om de leeftijdsgroepen geclusterd te spreiden over meerdere landen. "Anders kan het toernooi vanwege de omvang alleen bij Nederlandse clubs plaatsvinden", legt Bakker uit. "In Rotterdam zijn de categorieën heren en dames 35+, 40+ en 45+, de categorieën 50+ en 55+ spelen half augustus in het Duitse Krefeld. Het EK voor 60+ was vorige maand in België."

Voorafgaand aan het toernooi in Rotterdam zijn de velden twee en drie door de gemeente voorzien van nieuwe kunstgrasmatten, zodat er nu weer drie watervelden van topkwaliteit beschikbaar zijn. "Voor de stad Rotterdam brengt zo'n Masters-toernooi een aanzienlijke economische spin-off", weet Bakker. "We verwachten in totaal zo'n duizend deelnemers en begeleiders, en ongeveer eenzelfde aantal meereizende gezinsleden en vrienden. De meesten van hen overnachten een hele week in een hotel."

Publiek heeft tijdens het EK gratis toegang tot het hockeycomplex aan de Hazelaarweg.

Meer berichten