Foto: Aad Hoogendoorn

Liefst 160.000 boeken verhuisd van museum naar Stadsarchief Rotterdam

Rotterdam - Vanwege de grootschalige renovatie en vernieuwing van Museum Boijmans Van Beuningen zijn de 160.000 titels uit de museumbibliotheek overgebracht naar het Stadsarchief Rotterdam. Vanaf heden is de museale kunstbibliotheek -een van de grootste en belangrijkste van Nederland- weer publiek toegankelijk.

De collectie boeken, (veiling)catalogi en tijdschriften loopt grotendeels parallel aan die van het museum: oude en moderne kunst (schilderijen, beelden, tekeningen, prenten, installaties, etc), keramiek, glas, zilver, design en gebruiksvoorwerpen. Heel bijzonder is de collectie surrealistische bronnen (zoals het tijdschrift Minotaure) en secundaire literatuur over het surrealisme.

Op de tweede verdieping van het Stadsarchief Rotterdam aan de Hofdijk 651 is een aparte studiezaal ingericht voor de museumbibliotheek. De openingstijden van de bibliotheek blijven hetzelfde, van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 – 16.30 uur. Op aanvraag kunnen hier publicaties uit de collectie worden geraadpleegd. Publicaties worden niet uitgeleend.

Via deze link kun je zien om welke boeken het allemaal gaat. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden