DreamHack Rotterdam 2019: grootste digitale festival ter wereld!

Rotterdam - Van 18 t/m 20 oktober komt de gaming community bijeen in Rotterdam Ahoy voor 's werelds grootste digitale festival DreamHack. Behalve via de grote esports-wedstrijden tijdens DreamHack Rotterdam is er ook op andere manieren kans om grote namen uit de gaming scene tegen te komen. Bijvoorbeeld in de Stream Studio waar fans de vaak mateloos populaire streamers - beroemdheden op Twitch en YouTube - aan het werk kunnen zien.

Een Stream Studio is altijd een belangrijk onderdeel van een DreamHack event. Ward Geene (Vonn Pierre) coördineert de Stream Studio tijdens DreamHack Rotterdam 2019: "We bouwen een open area waar streamers midden op het event hun eigen programma op Twitch of YouTube kunnen maken. Streamers die hun fans en collega-streamers willen ontmoeten, krijgen een unieke kans om zich te tonen in Ahoy. We zullen een aantal mensen rechtstreeks uitnodigen, maar daarnaast is vanaf vandaag de inschrijving open voor elke Nederlandse of buitenlandse streamer."

De Stream Studio begint al met uitzenden op donderdag 17 oktober als het event nog in opbouw is en gaat ook na sluitingstijd elke avond nog een tijdje door. De studio bestaat uit acht volledige verzorgde streaming set ups en een lounge waar gezorgd wordt dat alle shows draaien en fans hun idolen kunnen ontmoeten.

Meer berichten