Rotterdammers hebben liever een intiem concert dan een BN’er op het buurtplein

Rotterdam - Rotterdammers geven de voorkeur aan een maandelijks intiem concert boven eenmalig een bekende Nederlander op het buurtplein. Dat blijkt uit onderzoek van Cultuur Concreet. De stichting ondervroeg vijfhonderd bewoners over het cultuuraanbod in hun eigen wijk. 

Rotterdammers geven het cultuuraanbod in hun eigen buurt gemiddeld drie (van de vijf) sterren. In het centrum waarderen de inwoners – met vier sterren – de culturele faciliteiten het hoogst. Bewoners van Prins Alexander zijn minder tevreden. Zij geven het aanbod een magere 2,4 sterren. Qua aanvullend aanbod is er in de wijken van Rotterdam vraag naar meer muziek en exposities.

De helft van de respondenten bezoekt tot maximaal vijf activiteiten per jaar in de eigen buurt. Tien procent van de ondervraagde Rotterdammers bezoekt geen culturele activiteiten in de eigen omgeving. Wanneer bewoners een evenement bezoeken, doen zij dit met name omdat zij graag zelf creatief bezig zijn en/of zichzelf willen ontwikkelen.

Cultuur Concreet gelooft in de kracht van kunst en cultuur in de gebieden. Daarom investeert de stichting al meer dan vijftien jaar in het potentieel van de wijken. Met Cultuurscouts in alle veertien gebieden van Rotterdam helpt Cultuur Concreet bewoners en makers hun plannen daar te realiseren. Daarnaast adviseert de stichting, gevraagd en ongevraagd, instellingen en beleidsmakers over 'hyperlokale' cultuur. Zo draagt Cultuur Concreet bij aan een stevige stad.
 

Meer berichten