Meer groen langs de Maas
Meer groen langs de Maas (Foto: Gemeente Rotterdam)

Rotterdamse rivieren worden steeds aantrekkelijker

Rotterdam - Wandelen, fietsen, een terrasje pakken of op een andere manier van de Rotte en de Nieuwe Maas genieten. Hoe leuk is dat? En de gemeente is nog niet klaar. De Rotterdamse rivieren worden nog aantrekkelijker.

Aan de Rotte zijn al een paar mooie plekken bijgekomen. Zoals de vlonder bij het Grotekerkplein en steiger – met huurboten – aan de Lombardkade. Het wordt ook een stuk mooier aan de Crooswijksebocht: er komen een steiger, kanoverhuur, een nieuwe speelplek en meer groen. Vlak bij de Blaak is de gemeente al bezig de Leuvekolk op te frissen. Zo stroomt er straks vers, zoet water doorheen voor schoner water in de binnenstad.

Nieuwe Maas
Aan de Nieuwe Maas is het al mogelijk te fietsen, wandelen en hard te lopen langs het Nieuwe Maasparcours. Op het Eiland van Brienenoord komt een echt getijdenpark, een uitkijktoren en een extra brug. Door die brug wordt het eiland onderdeel van een nieuwe wandel- en fietsroute op Zuid.

Aan de Nassauhaven komen drijvende woningen. Op een getijdenoever groeien speciale planten die tegen brak water kunnen en de afwisseling van droogte en nattigheid. Bewoners lopen daar langs het water en groen. En dat wil de gemeente op steeds meer plekken langs de Nieuwe Maas mogelijk maken.

Waarom nodig?
Rotterdam bouwt de komende jaren 18.000 nieuwe woningen. Dat is nodig, maar de stad wordt daardoor wel steeds voller. Bewoners willen ook groen en recreatie. Dat kan aan de rivieren die midden door de stad heen lopen. Tegelijk zorgen groene oevers voor droge voeten bij harde regen en verkoeling bij hitte. Ook krijgen we zo meer planten en dieren in de stad.

Nog meer te doen
Samen met bewoners, ondernemers en vele andere partijen is veel in gang gezet. Maar er is nog meer te doen. Rotterdam zet zich de komende jaren in voor betere wandel- en fietsroutes, meer parken en groene plekken en betere vaarverbindingen. Ook moet er meer te beleven zijn aan het water. Daarvoor heeft de gemeente alvast € 2,6 miljoen uitgetrokken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden