Poëziebus komt weer naar Rotterdam!

Rotterdam - Twintig podiumdichters toeren voor de vijfde keer door Nederland en België. Maandag 5 augustus tot zondag 11 augustus trekt de rode oldtimer bus van Poëziebus door de lage landen. Onderweg doet de bus 7 haltes aan, elke dag een nieuwe stad, een nieuwe locatie en in samenwerking met lokale culturele organisaties nieuwe workshops en optredens. De halte Rotterdam wordt op 5 augustus aangedaan.


De Poëziebus Tour, die in 2015 een vliegende start kende, is inmiddels uitgegroeid tot een kunstkaravaan: Een bus vol dichters en een uitgebreid randprogramma, met o.a. pop-up optredens langs drukke terrassen en op de hoek van de winkelstraat. Bezoekers kunnen op verschillende manieren onderdeel zijn van het programma; meedoen aan een workshop, een onderwerp aandragen voor de dichter op het podium of zelfs een persoonlijk gedicht laten schrijven. Net zoals in de voorgaande vier edities van deze reizende dichtkunst karavaan zal Poëziebus het publiek verbazen, ontroeren en laten lachen. De 20 geselecteerde artiesten representeren een doorsnede van de dichtkunst in het Nederlandse taalgebied.

Deze dichters vormen dit jaar de Poëziebus Tour 2019: akim a.j. willems, Anna Borodikhina, Terence Roelofsen, Steff Citroengeel, Paradockx, Evy van Eynde, Luan Buleshkaj, Aurora Guds, Stokely Dichtman, Doreen Hendrikx, Foleor van Steenbergen, Rik Sprenkels, Demi Baltus, Doeko L., Isha van der Burg, Naomi Veldwijk, Jens Meijen, Jolies Heij en Jan Wagenaar.

De selectie van maatschappijkritische rappers, inspirerende spoken word-artiesten, flitsende slammers en contemplatieve of experimentele dichters wordt tijdens de tour aangevuld met lokale talenten en grote namen. Er zijn optredens, voordrachten, workshops en een samengesteld avondprogramma.

5 augustus - Halte Rotterdam: Schouwburg Rotterdam - Locatie Schouwburgplein

Meer berichten