Modestudenten Albeda laten in de Maassilo zien wat ze kunnen

Rotterdam -  Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Op dinsdag 9 juli heeft alweer de 11e editie van de jaarlijkse modeshow plaatsgevonden van de opleidingen Mode van Albeda Beauty & Fashioncollege.

Het was een spetterende show waarin studenten hebben laten zien wat zij het afgelopen jaar geleerd en gemaakt hebben. De studenten van opleidingen Allround medewerker mode/maatkleding en Specialist mode/maatkleding showden hun mini-collectie. Een vakjury mocht de collecties beoordelen voor de meest creatieve minicollectie. De studenten Junior Stylist verzorgden de visual performance.

Door een externe jury is bepaald wie de winnaar is van de wedstrijd 'De meest creatieve minicollectie'. Amal Beuk heeft met haar duurzame minicollectie de eerste prijs gewonnen en mag zich 'De Meest Creatieve Student' noemen. Elfi Janssens, lid van de vakjury, heeft Amal een professionele naaimachine van de firma Bernina als hoofdprijs geschonken. Vaye Postema is tweede geworden en Rudonica Bergonje heeft de derde prijs gewonnen.

De modeshow is voor de studenten de afsluiting van het schooljaar. Aan de show werken ook studenten van andere opleidingen mee. Zo hebben studenten van de opleidingen Kappen en Schoonheidsspecialist het haar en de make-up van de modellen verzorgd. DJ Lyente van de opleiding Muzikant Producer verzorgde de muziek. De modeshow was tevens ook de diplomering en de nieuwe producten van Het Atelier werden geshowd. Het Atelier is een leerwerkbedrijf van Albeda Beauty & Fashioncollege, gerund door de studenten zelf. In Het Atelier werken studenten aan een opdracht voor een klant of maken zij producten voor de verkoop. In het kader van het vak ondernemerschap beheren de studenten ook een webshop - albedamode.nl - waar eigengemaakte producten getoond en aangeschaft kunnen worden.
 

Meer berichten