Transport Voedselbank Rotterdam
Transport Voedselbank Rotterdam (Foto: Voedselbank Rotterdam)

Voedselbank Rotterdam in de problemen door tekort aan chauffeurs

Rotterdam -  Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Door een tekort aan chauffeurs en bijrijders zit Voedselbank Rotterdam met logistieke problemen. Voedselbank Rotterdam is de oudste voedselbank in Nederland. Sinds 2002 helpt de Voedselbank mensen in armoede die hulp het hardst nodig hebben door ze tijdelijk te voorzien van een voedselpakket. Elke week verzorgt de Voedselbank aan meer dan 5000 huishoudens in regio Rotterdam een voedselpakket, met de hulp van ruim 400 vrijwilligers. Het is van groot belang dat de voedselpakketten op tijd verstrekt kunnen worden. En daar is met spoed extra hulp bij nodig.

Elke dag rijden er gemiddeld 3 grote vrachtwagens en 3 kleinere auto’s door Rotterdam en omgeving om voedsel op te halen bij onze leveranciers. Tevens worden voedselpakketten geleverd naar de meer dan 30 uitdeelpunten.
De chauffeurs zijn de belangrijkste schakel tussen het voedselpakket en de cliënten. Zonder chauffeurs geen voedselpakket. Voedselbank Rotterdam is daarom per direct dringend op zoek naar extra chauffeurs.

De Voedselbank zoekt met name chauffeurs die in het bezit zijn van een groot rijbewijs CE (code 95 niet nodig). Ook is de organisatie op zoek naar chauffeurs in het bezit van een rijbewijs BE. Fysieke gezondheid is, wegens het tilwerk, een vereiste. Ook is de Voedselbank dringend op zoek naar bijrijders en leidinggevenden.

Naast chauffeurs nodigt de Voedselbank iedereen uit om vrijwilligerswerk te doen. Er is altijd behoefte aan nieuwe vrijwilligers, zoals gepensioneerden en andere mensen die naast of in plaats van (betaald) werk willen helpen.

Iedereen die zich gemotiveerd voelt en graag inzet voor anderen, kan contact opnemen. Mail naar: personeelszaken@voedselbank.nl. Of bel voor meer informatie naar de afdeling personeelszaken via: 010 – 727 10 71.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden