Stockfoto De Persgroep/M. Sloot
Stockfoto De Persgroep/M. Sloot (Foto: M. Sloot)

Minibieb voor Charlois Zuidrand op de Charloisse Lagedijk

Rotterdam -  Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Op zondag 14 juli zal op de Charloisse Lagedijk in Charlois Zuidrand een minibieb in gebruik genomen. Initiatiefnemer en beheerder van de minibieb is de bewonersorganisatie BOCZ.

Minibieb

Een minibieb werkt vanuit het idee dat je de samenleving met elkaar leuker kunt maken. Er zal op de Charloisse Lagedijk ter hoogte van nummer 643 een kast met boeken worden geplaatst waar volwassenen maar ook kinderen uit de wijk gratis boeken kunnen lenen. Als ze willen mogen ze de boeken houden maar ze mogen het ook ruilen voor een ander boek of later weer terug leggen. Wat is er mooier dan in de buurt boeken met elkaar te delen. Vaak staan ze in de kast nadat je ze gelezen hebt, maar met minibieb worden anderen weer blij gemaakt.

Genres

In de kast zijn alle genres vertegenwoordigd. Naast hedendaagse romans zijn er boeken over kunst, geschiedenis, sprookjes, zingeving en natuur te vinden. De minibieb zal ook als informatiebord voor activiteiten in de wijk worden gebruikt.

Meer berichten