Eindexamenstudenten van de Thomas More Hogeschool in Rotterdam traden dinsdag 9 juli op samen met de bekende musicus Wouter Hamel.
Eindexamenstudenten van de Thomas More Hogeschool in Rotterdam traden dinsdag 9 juli op samen met de bekende musicus Wouter Hamel. (Foto: Nathan Reinds )

Wouter Hamel én minister Ingrid van Engelshoven op Thomas More Hogeschool

Rotterdam -  Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Eindexamenstudenten van de Thomas More Hogeschool in Rotterdam traden dinsdag 9 juli op samen met de bekende musicus Wouter Hamel. Zij deden dit voor minister Ingrid van Engelshoven, van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De minister bracht een werkbezoek aan deze eerste lichting Vakspecialisten Muziek in het kader van Méér Muziek in de Klas. Naast het optreden ging de minister met hen in gesprek in de Rotterdamse Doelen. 

Thomas More Hogeschool (TMH) heeft dankzij een unieke samenwerking met Codarts Rotterdam de opleiding Vakspecialist Muziek kunnen initiëren. Het is wetenschappelijk bewezen dat muziek op een unieke manier bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. De afgelopen jaren is geïnvesteerd om muziek terug te brengen in het primair onderwijs en binnen de pabo's. 

Minister Ingrid van Engelshoven wilde graag meer weten over deze specifieke opleiding en hoe de eerste lichting studenten deze studie heeft ervaren. De opleiding wordt inmiddels ook door andere pabo's aangeboden in de rest van ons land. 

Tijdens haar werkbezoek woonde de minister een repetitie bij van de eindexamenstudenten, die oefenden met de ambassadeur van Méér Muziek in de Klas, Wouter Hamel. Hierna was een fotomoment en sloot de minister af met een kringgesprek waarin zij in o.a. in gesprek ging met de eerste lichting studenten en directeuren van basisscholen, waar de studenten stage liepen. 
 

Meer berichten