Basisschool De Provenier wint droomexcursie met Plastic Whale

Rotterdam -  Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Wat zou je met je klas willen doen als heel Rotterdam aan je voeten ligt? Om die vraag draaide de droomexcursiewedstrijd die Buzz010 lanceerde. Alle klassen uit het Rotterdamse primair onderwijs konden hun ultieme excursie bedenken en insturen. Klas 4a van basisschool De Provenier heeft gewonnen en gaat maandag 15 juli het water op met Plastic Whale: de organisatie die zich inzet voor plasticvrij water door ernaar te vissen.

De Provenier
De leerlingen van de winnende klas 4a van De Provenier baseerden hun wens op het thema recyclen omdat ze daar veel over hebben geleerd de afgelopen periode. 'Een mooi en actueel onderwerp', aldus de jury die bestond uit: Janniek van den Berg, leraar van het jaar basisonderwijs, Frank van de Vrie, leraar van het jaar speciaal onderwijs en Linder Wijntjes, medewerker UrbanGuides.

Quote uit het juryrapport: "Wat uiteindelijk de doorslag heeft gegeven is dat de winnende klas gekozen heeft voor een leerzaam en actueel onderwerp: recyclen. Daarnaast vond de jury het ook belangrijk dat het ging om een Rotterdamse insteek."

De kinderen gaan op pad met Plastic Whale en krijgen o.a. les over de 'plastic soep'. Ook gaan ze in sloepen de Rotte op om naar plastic te vissen.

Meer berichten