Strijd om de Maasbruggen organiseert zaterdag de historische fietstour 'Rotterdam mei 1940'. (Foto: Wouter Hagemeijer)
Strijd om de Maasbruggen organiseert zaterdag de historische fietstour 'Rotterdam mei 1940'. (Foto: Wouter Hagemeijer) (Foto: )

Wat gebeurt er in de stad?

Kruiden-workshop Mediterraan

Delfshaven - Wist je dat die heerlijk geurende mediterrane kruiden beschikken over bijzondere eigenschappen? Kruiden worden al eeuwenlang gebruikt in medicijnen, schoonmaak- en verzorgingsproducten. Een echt huis-, tuin- en keukenmiddeltje dus. Je maakt in deze workshop drie verschillende producten: iets eetbaars, iets om mee schoon te maken en een verwenproduct voor jezelf. Ondertussen leer je van alles over de werking van deze bijzondere kruiden en wat ze voor jou kunnen betekenen. De workshop wordt gegeven door Saadet van Noppen (arts, homeopaat en orthomoleculair therapeut) die haar enorme kennis met veel liefde en enthousiasme weet over te dragen aan ons, stadse mensen. Schrijf je in op www.groendoen.org/workshops. Donderdag 11 juli, 19.30 tot 21.30 uur, Dakpark Rotterdam, Vierhavensstraat 79.

Kunsthal Live op zondag

Centrum - Na een zonovergoten editie in de zomer van 2018 organiseert de Kunsthal ook dit jaar weer het gratis buitenfestival Kunsthal Live op zondag in het Museumpark. Geniet zes zondagen lang van live muziek en DJ's, food & drinks en fashion & art. Zondag 14 juli is er een optreden van Jeangu Macrooy, daarna volgen nog Magda Mendes (zondag 21 juli) en Koffie (zondag 28 juli). Op zondag 11 augustus is de feestelijke afsluiter met de internationale latinband Seis en Salsa. Aanvang 14.00 uur, toegang gratis. Meer info via www.kunsthal.nl.

Rondje RDM-Heijplaat

Heijplaat - Maandag 15 juli is er een wandeltocht door RDM-Heijplaat. Bij de Rotterdamse Droogdok Maatschappij zijn vroeger beroemde schepen zoals het ss Rotterdam gebouwd. Voor de arbeiders van de maatschappij is in de periode 1910-1920 achter het RDM-complex het tuindorp Heijplaat gebouwd. Met de ontwikkeling van de RDM Campus heeft dit bijzondere stuk industrieel erfgoed een nieuwe bestemming gekregen. Samen met het tuindorp Heijplaat vormt het een unieke enclave in het Rotterdamse havengebied. De wandeling is geschikt voor mensen met een rolstoel en duurt ca. 2 uur. Kosten: prijs per volwassene 6 euro, prijs per kind 3 euro. Bij voorkeur aanmelden op de website www.gilderotterdam.nl. RDM-Heijplaat, 15 juli, 14.00 uur.

Fietstocht 'Rotterdam, mei 1940'

Centrum - Op zaterdag 13 juli organiseert Strijd om de Maasbruggen een historische fietstour Rotterdam mei 1940. De manier om op een actieve manier meer over de gevechten in en rond Rotterdam en de onbekende verdedigers te weten te komen. De tour start om 10.00 uur bij Museum Rotterdam 1940-1945 NU (Coolhaven) en eindigt daar ook om 17.00 uur. De deelnemers krijgen op diverse locaties uitleg over de gevechten, bezoeken twee musea, varen met de waterbus en krijgen een lunch. De kosten voor deze geheel verzorgde dag bedragen euro 57,50 per persoon. De deelnemers zorgen zelf voor hun fiets. Informatie: www.strijdomdemaasbruggen.nl, Reserveren: info@strijdomdemaasbruggen.nl, ovv Zomertour 2019.
MuseumRotterdam'40-'45NU, Coolhaven 375.

Concert in tuin Volks-universiteit

Delfshaven - Ontdek zaterdag 13 juli de verborgen tuin van de Rotterdamse Volksuniversiteit tijdens North Sea Round Town met een gratis concert van TangoZZ & More om 13.30 uur. Voorafgaand om 12.00 uur is er een lezing van jazzkenner en docent Ruud Bergamin over cross-overs in de jazz in de historische zaal van de Volksuniversiteit. Rotterdamse Volksuniversiteit, Heemraadsingel 27.

Kruidenavond Witte Salie & lichaamsolie

Feijenoord - De Botanische Tuin Afrikaanderwijk organiseert op donderdag 11 juli van 20.00 tot 22.00 uur een magische kruidenavond over Patchouli. Patchouli wordt meestal gebruikt in combinatie met spreuken, zakjes, baden en mengsels voor geld en liefde. Terwijl de avond valt en het kampvuur brandt vertellen we meer over deze bijzondere plant. We maken een huisspray en een kruidenzakje. Botanische Tuin Afrikaanderwijk Afrikaanderplein 37A.

Workshop: Waar ligt de grens?

Centrum - U zou bijna niemand meer durven aanraken; is de arm van een vrijwilliger om de schouder van een 75-plusser dan ook al ongewenste intimiteit? Wordt het niet allemaal overdreven? Tijd voor een inspirerende avond over grenzen! Zie voor meer informatie en/of direct inschrijven: www.cvd.nl/events/workshop-waar-ligt-de-grens-zomerprogramma/. Deze workshop is onderdeel van het Zomerprogramma van CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg! Het Zomerprogramma bestaat uit 13 inspirerende workshops. Maandag 15 juli, 19.30 tot 22.00 uur.

Zomerexpo en speurtocht: Ik neem je mee

Centrum - Kinderen hoeven zich niet te vervelen deze zomervakantie! Van 20 juli tot en met 31 augustus kunnen zij op reis in de gratis interactieve expo 'Ik neem je mee' in de Centrale Bibliotheek. Met prachtige illustraties uit het gelijknamige boek van Linde Faas, een magistraal prentenboek over de kracht van fantasie. De expo is tot stand gekomen in samenwerking met uitgeverij Lemniscaat. Bij deze expo hoort een speurtocht die alle kinderen van 4 t/m 12 jaar in de Centrale Bibliotheek Rotterdam kunnen doen. Ook is er een speurtocht in de vestigingen Ommoord, IJsselmonde, Feijenoord, Hoogvliet, Rozenburg, Overschie en Schiebroek. Meer info en tijden en het totaalprogramma deze zomervakantie op www.bibliotheek.rotterdam.nl.

Ook in de krant? Ga naar www.dehavenloods.nl en schrijf mee!

Meer berichten