Yoga op 't Schouwburgplein. Foto: Marjorie van der Windt-Veit
Yoga op 't Schouwburgplein. Foto: Marjorie van der Windt-Veit (Foto: )

De uitgaanstips van Rotterdam Festivals!

Donderdag
11 juli

19.00 uur Thursday Night Live! Summer Special
De laatste avond voor de zomerstop. Verwacht een zinderende winterspecial middenin de zomer met een kerstmarkt, hapjes, kerstmuziek, performances en optredens.
Het Nieuwe Instituut

10.00 uur Street Dreams: How Hiphop took over Fashion
Deze zomer is er een tentoonstelling over hiphop en haar invloed op mode en lifestyle te bewonderen. De expositie toont de looks, de codes en de creatieve kracht van pioniers en artiesten in de scene.
Kunsthal Rotterdam

Vrijdag
12 juli

18.00 uur Mabrouk
Tijdens deze voorstelling wordt een halve eeuw Marokkaanse migratie gevierd! Luister samen naar migratieverhalen, kijk naar een voorproefje van de documentaire 'Opa Zegt' en geniet van de lekkere hapjes op de bazaar.
Theater Zuidplein

23.00 uur BoogieBall
Ben je na North Sea Jazz Festival nog niet uitgedanst? Tijdens deze afterparty komen artiesten jammen of voor dj spelen in BIRD. Onder andere Chris Daddy Dave, Yasiin Bey en Maisha treden er op.
BIRD

Zaterdag
13 juli

13.00 uur Museumparkvilla's rondleiding
Een rondleiding langs de modernistische villa's aan het Museumpark. De tour start en eindigt bij het Chabot Museum. Een enthousiaste gids van UrbanGuides vertelt over de geschiedenis, herkomst en architectuur van de villa's.
Chabot Museum

13.00 uur Torenjukebox | Muziek in het Stadspark
Op deze dag staat er een torenhoge jukebox op het Grotekerkplein. Richard de Waardt zit hoog bovenin de Laurenskerk, omringd door 49 klokken en speelt op het carillon alle liedjes die beneden op het plein worden aangevraagd.
Grotekerkplein

Zondag
14 juli

14.00 uur Midden in de Maas Festival
Professionals en aankomend muziektalent verzamelen op het Noordereiland en trakteren je op jazz, funk en latin. Verder kun je er smullen van koffiespecialiteiten en zomerse cocktails. Na afloop is er een barbecue.
Burgemeester Hoffmanplein

11:00 uur Yoga op 't Schouwburgplein: Functional Pilates
Volg elke zondag een gratis yogaworkshop in de buitenlucht. Rol je yogamatje uit en maak iedere week kennis met een andere yogavorm. Voor alle niveaus.
Schouwburgplein

Maandag
15 juli

14.00 uur Gilde Rotterdam: RDM Heijplaat
Het RDM-complex en het tuindorp Heijplaat vormt het enclave in het Rotterdamse Havengebied. Tijdens deze rondleiding vertelt een gids je alles over het gebied en de beroemde schepen die er zijn gebouwd.
Heijplaat

Dinsdag
16 juli

12.45 uur Zomermarktconcert Jaco van Leeuwen
Tussen het shoppen door even zin om te ontspannen? Neem tijdens de lunchtijd eens een kijkje in de Laurenskerk en ervaar een zomerconcert van Jaco van Leeuwen.
Laurenskerk

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten