North Sea Round Town is meer dan muziek alleen. Bij koffiebranderij Evermore kun je bijvoorbeeld werk van Thea van Doorn bekijken.
North Sea Round Town is meer dan muziek alleen. Bij koffiebranderij Evermore kun je bijvoorbeeld werk van Thea van Doorn bekijken. (Foto: )

In de stemming komen voor North Sea Jazz!

Rotterdam - Het grootste jazzfestival van Nederland, North Sea Jazz, is dankzij namen als Janelle Monae, Joe Jackson, Toto, Burt Bacharach en Lauryn Hill al lang en breed uitverkocht. Toch kun je je komende dagen nog in jazz-sferen onderdompelen dankzij het zeer diverse 'fringe festival' North Sea Round Town dat tot en met 14 juli Rotterdam laat zinderen.

North Sea Round Town staat voor ruim 365, grotendeels gratis concerten op zo'n 125 locaties. Round Town heeft niet alleen als doel om concerten neer te zetten, maar ook om cultuur, welzijn en zorg bij elkaar te brengen. Daarom verzorgt North Sea Round Town ook concerten in ziekenhuizen en zorginstellingen en wordt er samengewerkt met bijvoorbeeld vluchtelingenorganisaties en jeugdwerkers. North Sea Round Town blijft niet beperkt tot louter reguliere concerten in een zaaltje.

In de Moestuin van Villa Zebra (Stieltjesplein) is zaterdag 13 juli bijvoorbeeld een muzikale workshop voor dove, slechthorende én horende kinderen die met de ingrediënten uit de Moestuin een muziekcompositie maken. Er zijn jazz-fietstochten, bijzondere klankconcerten en exposities die gerelateerd zijn aan jazz. Zo kun je nog een kijkje nemen bij koffiebranderij/bar Evermore (Delfshaven) waar werk hangt van Thea van Doorn die tijdens concerten regelmatig inspiratie opdoet en optredende muzikanten in stoere lijnen vastlegt.

Bovenstaande is slechts het topje van de ijsberg, kijk voor alle info www.northsearoundtown.nl.

Ben Houdijk
Op zondag 14 juli presenteren North Sea Round Town en De Doelen: Dyar. Dyar bestaat uit Syrische en Nederlandse muzikanten die samen zorgen voor een originele mix van Arabische liedjes, jazz, hip hop en andere Oosterse en Westerse muziekstijlen. Zondag 14 juli, 15:00 uur

Meer informatie op schouwburgpleinrotterdam.nl

Meer berichten