Kunstenaar Nazif Lopulissa beeldt uit hoe groot zijn kunstwerk 'Wigle Wigle' ongeveer zal zijn.      Foto: Hilde Speet
Kunstenaar Nazif Lopulissa beeldt uit hoe groot zijn kunstwerk 'Wigle Wigle' ongeveer zal zijn. Foto: Hilde Speet (Foto: Hilde Speet)

Vier Stadsstukken op genegeerde plekken in de stad tijdens de zomer

Rotterdam - Rotterdam krijgt er een nieuwe, tijdelijke beeldenroute bij met werken van jonge, lokale kunstenaars.  Op 19 juli om 18:00 uur worden de Stadsstukken, zoals de beelden heten, onthuld tijdens een fietsroute langs alle kunstinstallaties. De route start vanaf het Heemraadsplein. 

De vier Stadsstukken komen te staan in het Lloydkwartier, het Nassauhavenpark, Zuidplein en De Esch. De kunstwerken zijn geïnspireerd door de stad. Leuk voor de toevallige voorbijganger, maar ook voor de bewuste avonturier een uitstekende reden om een onbekend Rotterdam te gaan ontdekken.

Volgens de organisatoren kent de stad ondanks haar groeiende populariteit nog een hoop stille, haast onontdekte plekken. Juist deze ongeziene plekken geven Rotterdam een eigen identiteit. De kunstenaars spelen in op de diversiteit en potentie van deze ruimtes en geven met hun installaties de rafelrandjes van Rotterdam de aandacht die ze verdienen.

De Kunstenaars

Autonoom kunstenaar Pip Passchier liet zich inspireren door het Lloydkwartier. "De grote loze lege ruimte tussen de gebouwen prikkelde mij om er beweging en kleur in te brengen." Jasper van Doorn is grafisch ontwerper en ontfermde zich over het Nassauhavenpark. Zijn werk 'Attentiewaarde' heeft te maken met verkeersborden. "Ik ben gaan kijken hoe ik functionele objecten als medium kan inzetten en de huidige functie achterwege kan laten." Nazif Lopulissa hoopt dat met een imposant en kleurrijk werk de positieve energie per vierkante meter toeneemt bij Zuidplein. En Studio Bureau liet zich in De Esch inspireren door het water.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden