Stockfoto
Stockfoto

Eerste rookvrije zone is zeker niet de laatste in Rotterdam

Rotterdam - Het gebied rond het Erasmus MC en Hogeschool Rotterdam wordt vanaf 2 september een rookvrije zone. Het gaat om de Wytemaweg en de Zimmermanweg. De zone omvat het Erasmiaans Gymnasium, Hogeschool Rotterdam, het Erasmus MC en CBT Rijnmond.

Het gebied is de eerste rookvrije openbare ruimte in onze stad. Maar niet de laatste. Wethouder Sven de Langen: 'We vinden de ontwikkeling van rookvrije plekken heel belangrijk. De maatschappij vraagt er ook om: we krijgen veel verzoeken van organisaties die hulp vragen aan de gemeente voor het rookvrij maken van hun omgeving. Hier gaan we mee aan de slag.'

De rookvrije zone is geen officiële verbodsplek. Aan bezoekers wordt gevraagd mee te werken aan het rookvrij houden van het gebied. Toezichthouders zullen zelf bezoekers, leerlingen en patiënten aanspreken. Het terrein van Hogeschool Rotterdam is sinds september 2018 al rookvrij. De nieuwe zone wordt komende maanden voorzien van duidelijke belijning en bebording. Bij de start van het nieuwe schooljaar is de zone officieel van kracht.

Meer berichten